Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 28 iunie 2018, Universitatea din București, prin Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, a semnat, în amfiteatrul „Titu Maiorescu” al Palatului Universității, un acord de cooperare.

Prin acordul de cooperare semnat cu Institutul Goethe, trei module din programul oferit de Goethe Institut, Deutsch Lehren Lernen, vor fi integrate în planul de învățământ al programului masteral Strategii comunicaționale interculturale – literare si lingvistice (SCILL), care funcționează în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

În urma acestei colaborări, studenții vor beneficia de stagii de practică la Institutul Goethe, de platforma online de învățare a Institutului și vor obține credite transferabile și confirmări de participare la aceste stagii. Această specializare suplimentară a absolvenților programului masteral SCILL va contribui în bună măsură la pregătirea temeinică a viitorilor profesori de limba germană. De altfel, în cadrul programului masteral SCILL studenții aprofundează fenomenele interculturale dintr-o perspectivă filologică, un accent deosebit punându-se și pe didactica interculturală, mai precis pe metodica predării limbii germane ca limbă străină.

Din partea decanatului Facultății de Limbi și Literaturi Străine acordul a fost semnat de conf. univ. dr. Ileana-Maria Ratcu, prodecan responsabil cu relațiile internaționale, iar din partea Institutului Goethe, de dr. Evelin Hust, directorul Institutului și de dr. Sophie Engel, directorul adjunct, responsabil cu organizarea cursurilor și a perfecționării profesorilor de limba germană.

La eveniment au luat parte și membrii Departamentului de Limbi si Literaturi Germanice direct implicați în punerea bazelor acestui acord de cooperare: directorul departamentului, prof. univ. dr. Horațiu Gabriel Decuble, conf. univ. dr. Marianne Koch, lectorul DAAD Sabine Schwager Plesu (Germania), precum și cadre didactice: prof. univ. dr. Ioan Lăzărescu, conf. univ. dr. Mihai Draganovici, asist. drd. Alexandra Nicolaescu, lectorul ÖAD, Susanna Konnerth (Austria). De asemenea, la manifestare a participat și Laura Grünewald, șefa serviciului de presă și cultură a Ambasadei Republicii Federale Germania.

Institutul Goethe este unul dintre cele mai active și cunoscute institute de cultură în România. Prin cele 159 de institute ale sale din toată lumea, Institutul Goethe desfășoară activități în domeniul cooperării educaționale în și pentru limba germană. Una dintre componentele principale ale acestui domeniu o reprezintă perfecționarea profesională a profesorilor de limba germană.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This