Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Sâmbătă, 7 iulie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu Televiziunea Română, a organizat a doua ediţie a Zilei Internaţionale a Subtitrării. Evenimentul a fost coordonat de prof. univ. dr. Lidia Vianu (UB) și de Bogdan Stănescu (TVR) și și-a propus să atragă atenţia asupra unei profesii din ce în ce mai importante pe glob: traducerea audiovizuală.

Cu această ocazie, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (str. Pitar Moş, nr. 7-13), juriul, format din prof. univ. dr. Lidia Vianu, Irina Margareta Nistor, Ada Roseti şi Bogdan Stănescu, a anunţat premiile obţinute de traducătorii înscrişi în competiţie.

Premiul pentru debut i-a fost acordat Cristinei Botîlcă (student MTTLC în devenire), iar marele premiu a fost câştigat de Maria Rizoiu (absolventă MTTLC).

Ceremonia a fost precedată de o festivitate în cadrul căreia li s-au înmânat diplome tuturor participanţilor la ediţia 2018 a Masterclassului “Lidia Vianu’s Students Translate”.

Ziua Internaţională a Subtitrării este un eveniment unic la nivel mondial inițiat de Universitatea din Bucureşti. Evenimentul este organizat anual, în data de 7 iulie.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This