Festivalului de film rusesc KINO+

 

 

poza


PRIMUL FESTIVAL DE RUSESC DE ANIMAŢIE PE MARELE ECRAN DIN ROMANIA

WEEK-END KINO+ PENTRU COPII

Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenţi), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Asociaţia „Reţeaua de cultură” invită copiii de toate vârstele la primul festival rusesc de animaţie din România aflat sub semnul celei de a doua ediţii a Festivalului Kino+.

În perioada 1-3 iunie 2012, pe marele ecran din 8 oraşe ale României (Bucureşti, Timişoara, Tîrgu Mureş, Iaşi, Piatra Neamţ, Brăila, Tulcea, Constanţa) vor fi proiectate simultan cele mai bune filme de animaţie ruseşti de lung-metraj din ultimii ani. Copiii vor avea ocazia să cunoască cele mai îndrăgite personaje ale basmelor ruseşti, eroi ce provin dintr-o ţară aflată în imediata apropiere geografică, dar total necunoscuţi publicului din România.

Şcoala rusă de animaţie are o veche tradiţie şi va oferi în premieră, de Ziua Mondială a Copiilor  un periplu inegalabil pe tărâmurile fermecate precum ţara de peste trei mări şi nouă ţări sau regatul Şamahan, alături de Baba Iaga, Koşcei, Kikimora, motanul cel înţelept, ţari, voinici şi prinţese.

Festivalul de animaţie WEEK-END KINO+ PENTRU COPII 2012 va debuta în data de 1 iunie a.c. cu proiecţia filmului Ivan Ţarevici şi lupul (2011), regia Vladimir Toropcin.

Filmele sunt traduse de studenţii Universităţii din Bucureşti în cadrul Concursului de subtitrări KINO+ 2012.

Accesul va fi liber la toate proiecţiile Kino+ pentru toate categoriile de vârstă.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina www.kino-plus.ro

Programul şi locaţiiile festivalului:

BUCUREŞTI - Muzeul Naţional al Ţăranului Român

TULCEA – Teatrul „Jean Bart”

BRĂILA – Casa Tineretului

TÎRGU MUREŞ – Teatrul „Scena” – Bastionul croitorilor

TIMIŞOARA – Casa de cultură a Studenţilor

vineri, 1 iunie, orele 14.00 - Ivan Ţarevici şi lupul (2011)
orele 15.40
- Belka şi Strelka: câinii stelari (2010)
orele 17.15
- Aventurile Alionuşkăi şi ale lui Erioma (2008)

sâmbătă, 2 iunie, orele 14.00 - Cneazul Vladimir (2004)

orele 15.35 - Spărgătorul de nuci (2004)
duminică, 3 iunie, orele 14.00 - Fata Cloanţa şi gaşca ei (2006)

orele 15.25 - Cei trei voinici şi prinţesa din Şamahan (2010)

 PIATRA NEAMŢ – Casa de Cultură a Sindicatelor

 – vineri, 1 iunie, orele 14.00 - Ivan Ţarevici şi lupul (2011)
orele 15.40
- Belka şi Strelka: câinii stelari (2010)
orele 17.15
- Aventurile Alionuşkăi şi ale lui Erioma (2008)

sâmbătă, 2 iunie, orele 14.00 - Cneazul Vladimir (2004)

orele 15.35 - Spărgătorul de nuci (2004)
duminică, 3 iunie, orele 11.00 - Fata Cloanţa şi gaşca ei (2006)

orele 12.25 - Cei trei voinici şi prinţesa din Şamahan (2010)

 IAŞI – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

 – vineri, 1 iunie, orele 13.00 - Ivan Ţarevici şi lupul (2011)
orele 14.40
- Belka şi Strelka: câinii stelari (2010)
orele 16.15
- Aventurile Alionuşkăi şi ale lui Erioma (2008)

sâmbătă, 2 iunie, orele 14.00 - Cneazul Vladimir (2004)

orele 15.35 - Spărgătorul de nuci (2004)
duminică, 3 iunie, orele 11.00 - Fata Cloanţa şi gaşca ei (2006)

orele 12.25 - Cei trei voinici şi prinţesa din Şamahan (2010)

 CONSTANŢA – Cityplex Constanţa (Tomis Mall)

 – vineri, 1 iunie, orele 14.00 - Ivan Ţarevici şi lupul (2011)
orele 15.35
- Belka şi Strelka: câinii stelari (2010)
orele 17.15
- Aventurile Alionuşkăi şi ale lui Erioma (2008)

sâmbătă, 2 iunie, orele 14.00 - Cneazul Vladimir (2004)

orele 15.30 - Spărgătorul de nuci (2004)
duminică, 3 iunie, orele 14.00 - Fata Cloanţa şi gaşca ei (2006)

orele 15.20 - Cei trei voinici şi prinţesa din Şamahan (2010)

  Organizatori: Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenţi), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia „Reţeaua de cultură”

Coorganizatori: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Teatrul „Jean Bart ” Tulcea, Casa de Cultură a Studenţilor Timişoara, Consiliul Județean Brăila, Prefectura Județului Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Casa Tineretului din Brăila, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”,  Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, Teatrul Scena din Tîrgu Mureș, Primăria Tîrgu Mureș

Cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în România, Agenţia Federală „Rossotrudnicestvo”, Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Cityplex Constanța

Studiouri partenere: Centrul Naţional de Film, Paradise, Melnitsa animation, Argus International, Kinoatis, United Multimedia Projects, Cascade films

Parteneri: Switcher, Institutul Cultural Român, Asociația de Turism Munții Măcinului

Parteneri media: Radio România Junior, RFI România, TVR 3, Radio Delta, Radio Itsy Bitsy, Adevărul de Seara, Ziarul Obiectiv, Cinemagia, Cinema RX, Metropotam.ro, Autentic  Promotion, Ghimpele, LumeBuna.ro

  Săptămâna premierelor în București

FESTIVALUL DE FILM RUSESC KINO+ DIN NOU LA BUCUREŞTI

Universitatea din București, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România şi Asociaţia „Reţeaua de cultură” anunță lansarea Săptămânii premierelor rusești pe marele ecran din București (28 mai – 3 iunie 2012), cea de a doua etapă a Festivalului de film rusesc Kino+, aflat la cea de a II-a ediţie.

 Evenimentul, organizat în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român, va avea loc în data de 28 mai 2012, începând cu orele 19.00 și va cuprinde gala de premiere a Concursului studențesc de subtitrări pentru filmele implicate în proiect, precum și vizionarea filmului Ultimul canton (2010), o producție a studioului cinematografic Rock films în regia lui Aleksei Ucitel care s-a bucurat de numeroase distincții și nominalizări la prestigioase festivaluri de profil din întreaga lume.

 În deschidere vor lua cuvântul reprezentanți la vârf ai Universității din București, ai Comunității Rușilor Lipoveni din România, ai Ambasadei Federației Ruse la București, precum și președintele juriului, prof. univ. dr. Antoaneta Olteanu, directorul Departamentului de Filologie Rusă şi Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Invitați la ceremonie sunt reprezentanți ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, ai Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Departamentului pentru Relații Interetnice, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar bucureștean, persoane publice din diverse domenii de activitate, actori, regizori, pasionați de cultura rusă și film, studenți și elevi.

Gala de premiere a Concursului studențesc de subtitrări va dezvălui topul clasamentului celor 54 echipe finaliste de studenți ai Universității din București care au lucrat la traducerea filmelor ruseşti artistice şi de animaţie implicate în proiect. Premiile sunt oferite de Universitatea din Bucureşti, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Institutul Cultural Român şi Ambasada Federaţiei Ruse în România.

 Proiecţia filmului Ultimul canton va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din România. În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul bucureştean va avea acces gratuit la creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie ce se bucură de prestigiu în întreaga lume.

Pentru informații suplimentare vizitați pagina web dedicată evenimentului www.kino-plus.ro

 Începând cu luna iulie a.c. Caravana Kino+ va aduce aceste filme în premieră pe marele ecran din 18 judeţe ale României.

Organizatori: Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă al facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenţi), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia „Reţeaua de cultură”

Coorganizator: Muzeul Ţăranului Român

Cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în România, Agenţia Federală „Rossotrudnicestvo” și Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România.

Studiouri partenere: Lenfilm, Centrul Naţional de Film, Rock films, Pervîi kanal ORT

Parteneri: Swicher, Institutul Cultural Român, Asociația de Turism Munții Măcinului, Alcovin

Parteneri media: Radio România – Agenţia de presă RADOR, Radio România Internaţional, Radio România 3 net, TVR 3, RFI România, Ghimpele, Cinemagia, Cinema RX, Metropotam, Jurnal de Bucureşti, Autentic Promotion, LumeBuna.ro

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 Universitatea din București (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenți), Comunitatea Rușilor Lipoveni din România şi Asociaţia “Reţeaua de cultură” anunță lansarea celei de-a 2-a ediții a Festivalului de film rusesc KINO+.

   Kino+ este o iniţiativă cultural-educativă ce include un program extracurricular pentru studenţii ce studiază limba rusă la Universitatea din Bucureşti şi un festival de film ce oferă marelul public din România accesul gratuit la filme artistice şi de animaţie ruseşti în premieră pe marele ecran din România.

   Kino+ 2012 este structurat pe patru etape:

  1. Concursul studențesc de subtitrări pentru filmele implicate în proiect (aprilie-mai 2012)
  2. Săptămâna premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Bucureşti (28 mai-3 iunie 2012)
  3. Week-end Kino+ pentru copii (1-3 iunie 2012)
  4. Caravana premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din România (iulie-octombrie 2012)

 Fiecare ediţie Kino+ aduce un element de noutate. În acest an, organizatorii festivalului oferă copiilor din 10 oraşe mari ale ţării posibilitatea de a viziona unele dintre cele mai noi filme de animaţie ruseşti şi de a lua contact cu universul basmelor dintr-o ţară aproape necunoscută lor, dar aflată în imediata apropiere geografică.

    Sâmbătă, 7 aprilie 2012, începând cu orele 12.00, în Sala de festivități a Casei Universitarilor din București, va avea loc lansarea primei etape a Festivalului Kino+, Concursul studențesc de subtitrări pentru filmele artistice și de animaţie ruseşti implicate în proiect.  

  Prezenți la eveniment vor fi profesori de la Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universității din București, reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la București și ai mediului de afaceri din România, reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni din România, ai Asociației Profesorilor de Limba și Literatura Rusă din România, studenți și pasionați de cultură rusă.

 Manifestarea se va încheia cu vizionarea filmului Brigada artistică de agitaţie „Dă-n duşman!” (2007), regizor Vitali Melnikov, o producţie de excepţie a Studioului cinematografic Lenfilm tradusă în cadrul primei ediţii a festivalului Kino+.

 ORGANIZATORI: Universitatea din București (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenți), Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Asociaţia “Reţeaua de cultură”

  CU SPRIJINUL: Ambasada Federaţiei Ruse în România, Agenţia Federală “Rossotrudnicestvo”, Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România

  PARTENERI: Institutul Cultural Român, Asociaţia de Turism “Munţii Măcinului”

  PARTENERI MEDIA: TVR 3, Radio România Internaţional

  STUDIOURI PARTENERE: Lenfilm, Mosfilm, Centrul Filmului Naţional din FR, Kanal 1, Studioul de animaţie “Melniţa”, Grupul de companii “Paradise”, Argus International, Kinoatis, United Multimedia Projects, Cascade Films, Rock Films

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kino Plus


S-A DAT STARTUL CONCURSULUI STUDENŢESC DE SUBTITRĂRI KINO+ 2012

Sala de festivităţi a Casei Universitarilor din Bucureşti a găzduit sâmbătă, 7 aprilie 2012, lansarea oficială a primei etape a celei de a doua ediţii a iniţiativei cultural-educative KINO+ implementate de Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Fiolologie Rusă şi Slavă din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenţi), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Asociaţia Reţeaua de cultură.

În cuvântul lor de deschidere, decanul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, prof. dr. Liviu Franga, Directorul Departamentului de Filologie Rusă şi Slavă, preşedintele juriului, prof. dr. Antoaneta Olteanu, Secretarul I din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse din Bucureşti, reprezentantul Agenţiei Federale „Rossotrudnicestvo”, Aleksandr Vinnik, vicepreşedintele APLLR, prof. dr. Aneta Dobre, şi referentul pe cultură din cadrul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România Svetlana Crăciun au subliniat importanţa unui asemenea eveniment de amploare în peisajul educaţional şi cultural din România şi au urat succes studenţilor ce vor traduce filmele artistice şi de animaţie ruseşti implicate în proiect.

Aceste filme, traduse pentru prima oară în limba română în cadrul Concursului studențesc de subtitrări Kino+ 2012, vor fi prezentate marelui public din România în cadrul următoarelor trei etape ale proiectului: Săptămâna premierelor cinematografice pe marele ecran din București, Week-end Kino+ pentru copii, Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din 17 județe din țară.

Până pe data de 14 aprilie, studenții vor avea posibilitatea să se încrie în concurs, iar marți, 10 aprilie, sunt așteptați la Sala de consiliu a Facultății de Limbi și Literaturi Străine pentru a participa la un workshop dedicat tehnicilor și metodelor specifice traducerii de film. Gala de premiere va avea loc în data de 28 mai 2012 în cadrul lansării oficiale a Săptămânii premierelor cinematografice pe marele ecran din București.

Manifestarea din 7 aprilie 2012 s-a încheiat în aplauzele celor prezenți după proiecția filmului Brigada artistică de agitaţie „Dă-n duşman!” (2007), regizor Vitali Melnicov, o peliculă de excepţie a cărei traducere a fost realizată în cadrul precedentei ediţii a festivalului Kino+.

La eveniment au luat parte numeroşi studenţi ai Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, reprezentanţi ai Decanatului facultăţii şi ai Departamenului de Filologie Rusă şi Slavă, ai Departamentului Servicii pentru Studenţi, ai Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, ai Ambasadei Federaţiei Ruse în Bucureşti, ai Asociaţiei profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România, profesori de la Şcoala de pe lângă Ambasada Federaţiei Ruse şi pasionaţi de cultura rusă.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi pagina dedicată evenimentului www.kino-plus.ro

 

 

 

 
Pagină actualizată la 30 Mai 2012.