Facultatea de Geologie şi Geofizică

ub150

dfgg

  TRAIAN VUIA,6-BUCURESTI

Fisier de tip .kmz !

Localizare cu GOOGLE EARTH

fgg


NOU!

In zilele de 19 si 20 mai 2016 a avut loc la Bucuresti conferinta si expozitia "Sisteme petroliere din bazinele si orogenele alpine cutate si mediteraneene", organizate de catre Asociatia Americana a Geologilor de Petrol (American Association of Petroleum Geologists - AAPG), ramura Europa. Universitatea din Bucuresti, prin Facultatea de Geologie si Geofizica a fost co-organizatoare a acestei manifestari de prestigiu, alaturi de gigantii petrolieri ExxonMobil si OMV Petrom, impreuna cu universitatile "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca, Clubul Petrolistilor din Romania, Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera si Asociatia Romana a Concesionarilor Offshore din Marea Neagra. Parteneri media au fost Petroleum Industry Review, Seismic Profile si respectiv GeoExPro. In cele doua zile, la Hotelul Mariott din Bucuresti s-au prezentat 142 de lucrari stiintifice de cel mai inalt nivel, completate cu trei excursii tematice organizate inainte si dupa conferinta, pentru a oferi participantilor sansa de a lua contact direct cu (1) Sistemele petroliere din Bazinul Dacic, (2) Istoria tectonicii sarii de la curbura Carpatilor, si respectiv (3) Sisteme depozitionale cretacice si evolutia tectonica a sectorului romanesc al Marii Negre. Facultatea de Geologie si Geofizica a avut o contributie extrem de consistenta, un numar impresionant de cadre didactice si cercetatori, ca si doctoranzi avand prezentari stiintifice de referinta si contribuind in mod direct la organizarea manifestarii si a excursiilor tematice. Deasemenea, Facultatea de Geologie si Geofizica a fost co-organizatoare si a gazduit cursul de specialitate "Stratigrafie Secventiala" la care au participat 14 tineri specialisti din strainatate si din Romania, sub coordonarea lui Howard Feldman si respectiv Jeffrey Geslin de la ExxonMobil (Houston, SUA). In plus, un numar de cca. 20 studenti, membri ai Bucharest Student Chapter / AAPG au activat ca voluntari si au contribuit la reusita deplina a acestei manifestari de referinta. Detalii... 


Facultatea de Geologie si Geofizica provine din  trei facultăţi cu profil geologic şi geofizic organizate după Reforma învăţământului din 1948, actuala organizare a facultăţii oferind studentilor:

 

Activitatea de cercetare se desfasoara in contracte de cercetare cu: M.E.C., CNCSIS, CNFIS, Banca Mondială şi unităţi specializate ca PETROM, GEOECOMAR, GEOTEC, Institutul de Geodinamică al Academiei, şi multe altele, la care sunt angrenaţi şi numeroşi studenţi.

Corpul profesoral şi un numar mare de studenţi activează în programe de cercetare cu Universităţi şi Institute de cercetări din: Germania, Franţa, Olanda, Elveţia, Austria, Grecia, Anglia, SUA, Italia, Ucraina şi Ungaria.


 

TOATE ANUNTURILE PENTRU STUDENTI SE GASESC  AICI!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Adresa: Str. Traian Vuia 6 Sector 2, Bucureşti
Tel: +021-318.15.88 Tel. Centrala Traian Vuia: +4021-3125003Tel. Centrala Nicolae Balcescu +4021-3143508
Tel/Fax: +021-318.15.57
Email: secretariatgg@gmail.com
web: www.unibuc.ro

Conducere

  1. Decan: Prof. Dr. Ing. Victor MOCANU    
  2. Prodecan:  Conf. Dr. Ing. Lucian PETRESCU 
  3. Administrator Sef: Cornelia HANGANU

Fisier de tip .pdf ! Birou executiv

Fisier de tip .pdf ! Consiliul facultatii

 
Pagină actualizată la 24 Mai 2016.