Neagu

IN MEMORIAM

Academician Profesor Universitar Doctor Docent Theodor NEAGU

 20 septembrie 1932 – 5 martie 2017

Academician Profesor Doctor Docent Theodor Neagu, naturalist și micropaleontolog de renume internațional, dascăl dedicat și iubit de zeci de generații de studenți ai Facultății de Geologie și Geofizică, un maestru desăvârșit al Științelor Pământului, a încetat din viață la 5 martie 2017. S-a născut la 20 septembrie 1932 la Giurgiu, a absolvit Facultatea de Geologie în anul 1955, în cadrul Universității din București, și-a început cariera didactică în anul universitar 1955-1956, la aceeași universitate. A parcurs toate treptele ierarhiei didactice, devenind Profesor în cadrul Catedrei de Geologie și Paleontologie în anul 1990, domeniul Micropaleontologie și Paleontologie. Un erudit al Științelor naturii, specialist în Micropaleontologie, pasionat botanist, fin cunoscător al Paleontologiei și al proceselor evolutive, a fost sufletul Laboratorului de Paleontologie din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică. A fost întotdeauna promotorul științelor biologice și geologice, pe care le-a considerat fundamentale pentru înțelegerea proceselor care guvernează lumea vie și evoluția planetei noastre. A fost un motor al Paleontologiei în Romania și un susținător puternic al Școlii paleontologice românești. Peste 50 de generații de specialiști în Micropaleontologie și Geologie au fost formați de Domnul Profesor Theodor Neagu. Opera sa științifică include sute de contribuții de specialitate în Micropaleontologie și Paleontologie reprezentate prin articole și cărți ce au avut un larg ecou internațional. Prin realizările sale științifice și didactice, în anul 1993 a devenit membru al Academiei Române. A lucrat până în ultima clipă și a fost un luptător pentru dezvoltarea și pentru predarea științelor paleontologice în România. A pus bazele unei colecții micropaleontologice de referință, unică în Europa  și a dezvoltat colecțiile de Paleontologie și Micropaleontologie ale Departamentului de Geologie.

Trecerea sa în neființă lasă pe umerii noștri o responsabilitate profundă și o frumoasă moștenire.

Luni 06 Martie 2017 va fi depus la Biserica Sf. Nicolae - Buzești iar marți 07 Martie 2017 ora 12:00 incepe slujba de inmormantare la  Biserica Sf. Nicolae - Buzești (vis-a-vis de Policlinica Sanador), iar înmormântarea va avea loc in jurul orei 14:00 la Cimitirul Bellu


8-16


 


 

Facultatea de Geologie şi Geofizică

ub150


 

 

 

dfgg

  TRAIAN VUIA,6-BUCURESTI

Fisier de tip .kmz !

Localizare cu GOOGLE EARTH

fgg

 

Facultatea de Geologie si Geofizica provine din  trei facultăţi cu profil geologic şi geofizic organizate după Reforma învăţământului din 1948, actuala organizare a facultăţii oferind studentilor:

Activitatea de cercetare se desfasoara in contracte de cercetare cu: M.E.C., CNCSIS, CNFIS, Banca Mondială şi unităţi specializate ca PETROM, GEOECOMAR, GEOTEC, Institutul de Geodinamică al Academiei, şi multe altele, la care sunt angrenaţi şi numeroşi studenţi.

Corpul profesoral şi un numar mare de studenţi activează în programe de cercetare cu Universităţi şi Institute de cercetări din: Germania, Franţa, Olanda, Elveţia, Austria, Grecia, Anglia, SUA, Italia, Ucraina şi Ungaria.


 

TOATE ANUNTURILE PENTRU STUDENTI SE GASESC  AICI!


 

oct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Adresa: Str. Traian Vuia 6 Sector 2, Bucureşti
Tel: +021-318.15.88 Tel. Centrala Traian Vuia: +4021-3125003Tel. Centrala Nicolae Balcescu +4021-3143508
Tel/Fax: +021-318.15.57
Email: secretariatgg@gmail.com
web: www.unibuc.ro

Conducere

  1. Decan: Prof. Dr. Ing. Victor MOCANU    
  2. ProdecanProf. Dr. Ing. Lucian PETRESCU 
  3. Administrator Sef: Cornelia HANGANU

Fisier de tip .pdf ! Birou executiv

Fisier de tip .pdf ! Consiliul facultatii

 
Pagină actualizată la 06 Martie 2017.