80 de ani de Rusistica la Universitatea din Bucuresti

 

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine anunţă conferinţa aniversară

Rusistica 

Universul limbii şi literaturii ruse şi dialogul culturilor în lumea contemporană”.  

 

În perioada 3.10.2013 – 06.10.2013, va avea loc Conferinţa metodico-ştiinţifică pe tema: Universul limbii şi literaturii ruse şi dialogul culturilor în lumea contemporană”, dedicată împlinirii a 80 de ani de predare a limbii şi culturii ruse la Universitatea din Bucureşti.

Această acţiune, al cărei principal iniţiator şi organizator este Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România (APLLRR) împreună cu Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă al F.L.L.S., organizată sub egida Asociaţiei Internaţionale a Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă (MAPRYAL) şi cu sprijinul Fundaţiilor Russkii mir şi Rossotrudnicestvo din Rusia, se bucură şi de implicarea Ministerului Educaţiei Naţionale din România, a Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti şi a Departamentului de Relaţii Interetnice al Guvernului României. Un aport în organizarea manifestării metodico-ştiinţifice îl au şi alţi parteneri, precum Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (CRLR), Şcoala Rusă de pe lângă Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti şi Centrul Cultural Rus de pe lângă Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Conferinţa în discuţie va aduna laolaltă specialişti din ţară şi străinătate (se estimează un număr de cca 150 de participanţi din 18 ţări), dascăli din învăţământul preuniversitar şi universitar care vor dialoga pe marginea lucrărilor prezentate în cadrul secţiunilor de lucru, la masa rotundă, la cele trei master-classuri sau la workshop. În program sunt prevăzute activităţi variate care au rolul de a promova atât cultura rusă în România, cât şi cultura română în rândul participanţilor străini. Cu această ocazie va avea loc la Bucureşti şi întrunirea Board-ului Internaţional al MAPRYAL.

Deschiderea oficială a conferinţei şi comunicările în plen vor avea loc pe data de 4 octombrie a.c., începând cu ora 9.00, în Aula Magna, respectiv în Sala Magearu a Academiei de Studii Economice (A.S.E.) din Bucureşti, urmând ca lucrările propriu-zise să se desfăşoare la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti din Str. Pitar Moş, nr. 7-13.

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 01 Octombrie 2013.