BOŽIČ Boštjan

 

Bostjan Bozic

INFORMAŢII PERSONALE 

Nume/Prenume: BOŽIČ Boštjan

Naționalitate: Slovenă

Data nașterii: 30/06/1978

E-mail: bostjan.bozic@yahoo.com

 

PROFIL

Lector de limba slovenă la Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (din februarie 2009 până în prezent).

 

 

DESPRE LECTORAT

Lectoratul de slovenă al Universităţii Bucureşti, care functionează în cadrul Facultătii de Limbi şi Literaturi Străine, are o tradiţie destul de lungă. El a luat fiintă în anul 1978 - şi, dupa o scurtă întrerupere la începutul anilor 80 şi-a reluat activitatea, funcţionând neîntrerupt din anul 1984.

 

Studiul limbii slovene la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine are statut de obiect de studiu facultativ, la alegere, dar în anul universitar 2012/2013 limba slovenă a fost inclusă pentru prima oară ca limbă C pentru sectiile de traducători, iar din anul universitar 2013/2014 ţin cursuri practice de limba slovenă şi în cadrul masteratului de Studii culturale balcanice.

 

Pe lângă studierea limbii slovene, ne străduim ca în cadrul lectoratului de la Bucureşti să îi familiarizăm pe participanţi cu civilizaţia şi cultura slovenă, ajutându-i astfel să cunoască mai îndeaproape Slovenia. Mă bucură faptul că, în ultimul timp, beneficiem de sprijinul şi colaborarea cu Ambasada  Republicii Slovenia la Bucureşti.

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 20 Iunie 2014.