Noaptea Culturală Coreeană

 

Noaptea Culturală Coreeană

Vineri, 22 februarie, clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din strada Pitar Moș a găzduit Noaptea culturii coreene, un eveniment-maraton dedicat ”Țării dimineților liniștite”.

Manifestarea a început la ora 20:00 și a adunat în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din Strada Pitar Moș un număr record de participanți.

Dna Platis

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul doamna Prof. Dr. Magdalena Iordache-Platis, Prorector al Universității din București, care a salutat ideea organizării acestei manifestări și a remarcat numărul mare de participanți.

Noaptea Coreeana

Domnul Yang Seung Gwan, Președintele Asociației Coreenilor din România a subliniat importanța evenimentului, iar doamna Lect. Dr. Diana Yuksel, coordonatoarea Secției de Limba și Literatura Coreeană a vorbit despre evoluția studiilor de limba coreeană în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Domnișoara Oana Cisalom a salutat audiența din partea Asociației Studenților Facultății de Limbi Străine.

Studenții Secției de Limba și Literatura Coreeană au încântat audiența cu un recital de  cântece coreene tradiționale și moderne: http://youtu.be/5WeLpT_TQ3Q

Au urmat apoi prezentări ale studenților secției despre diverse aspecte ale culturii coreene de la istorie, societate și tradiții coreene la cultura populară și fenomenul Hallyu (Valul coreean), prezentări ce s-au bucurat de un public numeros, amfiteatrele Bogdan si Mark Twain fiind neîncăpătoare.

Noaptea Coreeana 2013

Pasionații de film au putut să urmărească filme coreene de referință în Sala de Consiliu, iar iubitorii sportului au luat cu asalt Sala de Sport, unde au urmărit o demonstrație de arte marțiale coreene,  taekwando și hapkido, a Clubului sportiv Dragonul Verde.

În Amfiteatrul Pușkin a fost deschisă permanent ”Ceainăria” (chatjib), cu ceai coreean și gustări specifice.  

Tot aici, studenții Secției de Limba și Literatura Coreeană au amenajat Mini-muzeul obiectelor de uz cotidian și Expoziția de fotografii din Coreea.

Miezul nopții a fost punctat printr-o tombolă organizată de voluntarii ASLS, cu premii oferite de sponsori și prieteni ai culturii coreene.

Hangeul

Celebrarea culturii coreene a continuat după miezul nopții cu atelierele în care s-a învațat alfabetul limbii coreene (hangeul).

Noaptea Coreeana

S-au modelat figurine în port tradițional coreean și s-au pregătit delicioasele rulouri cu foi de alge (kimbap).

Kimbap

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 25 Martie 2013.