Proiecte

 

Recuperarea Anglisticii în România (RAR)

„R.A.R. – Recuperarea Anglisticii în România”, proiect inițiat de Universitatea din București și realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar de circa 250 de volume și digitizarea acestora. Aceste obiecte de patrimoniu vor sprijini promovarea culturii și civilizației engleze în rândul publicului interesat prin intermediul creării unei baze de date și a unui website ce vor facilita accesul la aceste resurse. Acest proiect plănuiește să restrângă pericolul de pierdere a identității culturale prin conservarea acestui patrimoniu scris în format digital.

Site-ul proiectului poate fi consultat aici: http://www.recuperareaanglisticii.ro/

Catalogul web de cărți digitizate poate fi accesat aici: http://www.recuperareaanglisticii.ro/catalog-carti.html

 
Acord de cooperare între Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi UNATC 
UB UNATC
Universitatea din București (UB) și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC) au pus bazele unei cooperări în domeniul traducerii textelor de teatru, film, teoria teatrului şi teoria filmului şi pentru dezvoltarea unor proiecte punctuale de studii interdisciplinare, conform domeniilor de acreditare ale celor două instituţii de învăţământ.
Acordul de colaborare a fost semnat joi, 26 septembrie 2013, de către rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, și rectorul Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, prof. univ. dr. Adrian Ioan Titieni, alături de prof. univ dr. Liviu Franga, decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a UB și prof. univ. dr. Dan Vasiliu, director al Departamentului pentru Studii Doctorale al UNATC. La implementarea activităților de cooperare interinstituțională vor fi implicate, din partea Universității din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Litere și Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (detalii:http://media.unibuc.ro/comunicate-presa/protocol-de-colaborare-universitara-pentru-proiecte-interdisciplinare-de-traducere-in-domeniul-teatrului-si-al-filmului
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pagină actualizată la 30 Iulie 2016.