Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

A 59-a ediție a Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească

Universitatea din București organizează, în perioada 22 iulie – 4 august 2019, a 59-a ediție a Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească.

Școala de Vară a Universității din București reprezintă cea mai veche inițiativă a unei universități românești de a promova limba și cultura română în lume. De-a lungul a peste jumătate de secol, Cursurile de vară ale Universității din București și-au câștigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din țară și străinătate, precum și a unor distinși academicieni, oameni de cultură, artiști. Manifestările anuale datează din anii ’60, când marele lingvist Alexandru Rosetti a inițiat acest demers la Sinaia, continuat vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu.

Cursurile intensive de limba română pe care le oferim sunt concepute dintr-o perspectivă comunicațională, în sensul că învățarea elementelor de gramatică va fi permanent subordonată unor scopuri interacționale. Cu alte cuvinte, nu facem din cunoștințele teoretice de gramatică și de vocabular un scop în sine, ci punem accentul pe capacitatea cursanților de a se exprima în situații concrete de comunicare. Totodată, cursanții vor fi familiarizați cu principalele acte de vorbire (a formula mulțumiri, felicitări, complimente, scuze, a da un sfat, a exprima o emoție etc.) și cu stilul cultural de a vorbi al românilor. În conformitate cu Pașaportul Lingvistic European, cursurile noastre vizează formarea celor 4 competențe fundamentale: înțelegerea discursului oral, comunicarea orală, înțelegerea textului scris, comunicarea scrisă

Cursurile de limba română sunt ținute de profesori ai Universității din București, specialiști în lingvistică și comunicare, având o bogată experiență în predarea și testarea LRS (limbii române ca limbă străină) atât în țară, cât și în străinătate, în cadrul lectoratelor României din marile universități ale lumii. Cursanții vor fi împărțiți în 3 sau 4 grupe, în funcție de nivel, pe baza unui test inițial de limbă.

Conducere

Directorul Cursurilor de vară
lector doctor Alexandru Nicolae
https://www.unibuc.ro/despre-ub/ub-astazi/profesori-ub/17288/nicolae-alexandru/

Director executiv al Cursurilor de vară
lector doctor Ionuț Geană
http://www.lingv.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=243%3Acv-ionut-geana&catid=34%3Adate-institut&Itemid=1


Director onorific al Cursurilor de vară
conferențiar doctor Ioana Murăruș
http://old.unibuc.ro/prof/murarus_i/

Grupuri-țintă

Cursurile de vară se adresează tuturor celor interesați de limba română, de cultura și civilizația românească.

Obiectivele cursurilor de vară

Cursurile își propun să ofere participanților competențe lingvistice în limba română.

Credite

3 ECTS
La absolvirea cursurilor și promovarea testului final, studenții primesc 3 credite transferabile (ECTS).

Taxa de participare

EUR 600: Taxa de participare include: înregistrarea participanților, cursuri de limbă, conferințe, ateliere, 2 cocktailuri, o mini-excursie turul Bucureștiului cu vizitarea unor obiective culturale  de interes din și din jurul Bucureștiului, 2 excursii de o zi în week-end (cu prânzul asigurat), activitățile culturale incluse în program, manuale și materiale auxiliare pentru cursuri, examenul final de atestare a competențelor lingvistice.

Taxa de participare NU acoperă: cazarea, masa de prânz și cina participanților, servicii adiționale la hotel, transportul internațional sau intern, taxa de viză (dacă este cazul), asigurarea medicală.

Formularul de înscriere la ediția din 2019 a Școlii de vară va fi disponibil curând.

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This