ERASMUS Student Newtork - ESN UniBuc

Ce este Erasmus Student Network (ESN)?

Erasmus Student Network este una dintre cele mai mari asociaţii interdisciplinare din Europa, fondată în 1989 cu scopul de a susţine şi a promova schimburile de studenţi.

Asociaţia este prezentă în 339 instituţii de studii superioare din 34 de ţări din Europa, numărând aproximativ 12.000 de voluntari.

Activitatea acesteia se desfăşoară la nivel internaţional, naţional şi local.

Aproximativ 150 000 de studenţi beneficiază de serviciile ESN.

Organizaţia funcționează pe un sistem SHS (Students Helping Students / Studenți care ajută studenți) și acţionează în beneficiul studenţilor internaţionali, facilitând integrarea lor socială şi culturală.

Cât despre ESN UniBuc?

Secţiunea ESN a Universității din București (ESN UniBuc) este formată, în mare parte, dintr-un grup de foşti studenţi Erasmus, care pe parcursul stagiilor lor în străinătate au devenit conştienţi de oportunităţile oferite de această bursă, au putut profita pe deplin de ele şi le-au apreciat.

Dorinţa de a iniţia ESN UniBuc a apărut dintr-un sentiment de recunoştinţă pe care foști studenți ERASMUS au vrut să îl arate celor care le-au venit în ajutor pe durata stagiilor respective. Din acest motiv, ESN UniBuc dorește să ofere viitorilor studenţi Erasmus sprijinul de care vor avea nevoie pentru a se bucura de o experienţă pozitivă şi de neuitat în București și în România pe durata stagiului lor.

Pentru mai multe detalii, accesați: "ERASMUS Student Network - ESN UniBuc".

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 01 Septembrie 2011.