CERTIFICATELE E.C.L.

Certificatele tip ECL, emise de European Consortium for the Certification of Attainment in Modern Languages – Consorţiul European pentru Certificarea Competenţelor Lingvistice, pot fi obţinute la Centrul de Limbi Straine al Universităţii din Bucureşti.

Certificatele tip ECL sunt documente utile persoanelor care migrează şi doresc să se integreze în spaţiul european. Ele constituie o componentă utilă la angajare sau promovare, similar cu Paşaportul European al Limbilor.

Testele sunt concepute uniform pentru limbi precum: română, engleză, germană, maghiară, italiană, spaniolă, sârbă, poloneză, bulgară, slovacă.
Testele au valabilitate nelimitată şi sunt recunoscute de ţările membre ale Consorţiului European.

Politica ECL este aceea de a apara limbile nationale si de a accentua importanta in politica lingvistica europeana a validarii egalitatii de sanse.
Astfel, cetăţenii străini se pot adresa Centrului de Limbi Străine al Universităţii din Bucureşti care are copy-right pentru elaborarea testelor şi evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română.

Taxa pentru examinarea ECL este de 100 Euro.

Costuri suplimentare:

  • dacă un candidat solicită schimbarea datei de examinare: 10 Euro
  • reexaminare: 25 Euro
  • pierderea certificatului şi solicitarea unui duplicat: 20 Euro
  • model de teste: 8 Euro

Detalii la Centrul de Limbi Străine al Universităţii din Bucureşti: sediul din Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, etaj 2, Centrul de Limbi Straine (CLS) la dna Maria Aldea.

Pentru identificare, veţi prezenta un act de identitate şi fişa de înscriere.

Testările au loc conform unui calendar. Pentru detalii referitoare la modul de examinare, datele examinării, limbile testate, alte centre ECL din România, ghidul candidatului, mostre de teste, accesaţi adresa Centrului Naţional E.C.L.: http://www.ecl.org.ro 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 25 Septembrie 2015.