Înscriere 2017

Condiţii de înscriere 

Pentru a vă înscrie la Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti, va trebui să completați formularul disponibil aici.

Cererile de înscriere la cursuri se pot depune până la 20 iunie 2017. 

Costuri

Taxa de participare la Cursurile de Vară de limba română ale Universităţii din Bucureşti este de 500 de euro.

Taxa de participare acoperă: înregistrarea participanţilor, cursuri de limbă, conferinţe, ateliere, 2 cocktail-uri, o mini-excursie -turul Bucureştiului cu vizitarea unor obiective culturale  de interes din şi din jurul Bucuteştiului, 2 excursii de o zi în week-end (cu prânzul asigurat), activităţile culturale incluse în program, manuale şi materiale auxiliare pentru cursuri, examenul final de atestare a competenţelor lingvistice.

Taxa de participare NU acoperă: cazarea, masa de prânz şi cina participanţilor, servicii adiţionale la hotel (minibar, room-service, telefoane, spălătorie etc.), transportul internaţional sau intern, taxa de viză (dacă este cazul). Costurile pentru cazare se achită direct către Hotelul SIQUA, în condiţiile stabilite în formularul de înregistrare.

Cei care se înscriu la Cursurile de Vară vor trebui să depună un avans nerambursabil de 50 de euro până la data de 20 iunie 2017 în contul euro al Universităţii din Bucureşti:

RO87RNCB0076010452620003

BCR sector 5

CUI:  4505502

SWIFT:   RNCBROBU

Dovada acestui avans va trebui ataşată cererii de înscriere, atunci când prezentaţi şi celelalte informaţii privind nivelul cunoaşterii limbii române, atelierul de lucru, pe care doriţi să-l urmaţi etc.

Restul sumei (450 de euro) va fi achitat în ziua sosirii la Bucureşti cu card bancar sau în numerar.

Participanţii sunt sfătuiţi să deţină asigurare de sănătate de tip internaţional. Organizatorii nu sunt responsabili pentru costurile de spitalizare sau alte servicii medicale.

Informaţii utile

Participanţii din următoarele state NU au nevoie de viză pentru România: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Costa Rica, Coreea de sud, Croatia, Guatemala, Israel, Japonia, Mexic, Monaco, Noua Zeelandă, Nicaragua, Panama, Paraguay, San Marino, SUA, statele Uniunii Europene, Uruguay, Venezuela ş.a. Lista statelor ai căror membri au nevoie de viză pentru intrarea în România se poate consulta pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al României.

Participanţii pot lua masa de prânz şi cina în numeroasele restaurante / fast-food-uri aflate în vecinătatea universităţii.  Costul unei mese variază între 20 RON (aprox. 5 euro) la fast-food şi 30-40 RON (aprox. 8-10 euro) la restaurant. Pentru informaţii suplimentare despre toate restaurantele din Bucureşti, se pot consulta site-urile:

Restaurante Bucureşti

AfterHours

ŞapteSeri

 

Precizări pentru participanţi

Organizatorii Cursurilor de Vară vor oferi cursanţilor o mapă ce va conţine: lista participanţilor, informaţii utile despre Bucureşti, harta oraşului, materiale promoţionale despre Universitatea din Bucureşti şi Facultatea de Litere, un program amănunţit al activităţilor didactice şi culturale. Orice schimbare neprevăzută survenită în program va fi adusă la cunoştinţa cursanţilor în timp util. Secretariatul şi directoarea Cursurilor de Vară vor fi permanent la dispoziţia cursanţilor pentru solicitări şi sugestii.

Cursanţii au obligaţia:

  • să participe la cursurile de limba română
  • să audieze conferinţele (cursanţii de nivel B2 şi C1)
  • să se înscrie şi să participe la unul dintre ateliere
  • să ia parte la excursiile de studiu, la activităţile culturale incluse în program.
  • să anunţe în timp util pe organizatori în legătură cu indisponibilitatea de a participa la anunite activităţi din program.

 

Pentru informaţii suplimentare legate de programul de studiu / cultural, puteţi contacta pe Directoarea Cursurilor de Vară: lect. dr. Gabriela Biriș - gabriela.biris@litere.unibuc.ro

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 09 Martie 2017.