Heidi Flagner

Evenimente actuale:

 Fisier de tip .pdf ! Seara_lectura

 

 

 

 

 

Heide Ingrid Flagner

- Cursuri și seminarii de lingvistică (morfosintaxă, lexicologie, achiziția limbii, lingvistică aplicată), teoria și tehnica traducerii, traducerea textului literar, cursuri practice de traducere și de interpretariat și cursuri practice de germană ca limbă străină, domeniile predilecte de cercetare (în special până în 2008) fiind achiziția limbii (cu accent pe achiziţia unei limbi străine), morfosintaxă (analiza contrastivă a grupului nominal în limba română și în limba germană).  

- În 2008 obține titlul de doctor în filologie cu teza: Dezvoltarea bilingvă româno-germană. Achiziția grupului nominal.

- Din noiembrie 2008 este lector ILR la Institutul de Limbi Romanice al Universității din Leipzig unde ține cursuri şi seminarii de limbă, literatură si civilizaţie românească cu accent pe teme de actualitate in literatură și film (de ex. Raum und Erinnerung in Literatur und Film, Ästhetik der Neuen Welle, Realität und Fiktion im rumänischen Kino. Strategien filmischer Selbstreferentialität,  Stadtbilder in Literatur und Film iar în semestrul de vară 2014: Subversive Literatur(en) und Cinephilie(n)), cursuri şi seminarii de comunicare interculturală (germană-română) și cursuri de română ca limbă străină. (Vezi: Aici „Vorlesunsgverzeichnis“ pag. 29; Aici și Aici)

- Proiecte de cercetare:

  • colaborator în  proiectul  Amintirea şi uitarea în posttotalitarism. Memorie culturală – amintire estetică îndrumat de prof. Michèle Mattusch de la Departamentul de Limbi și Literaturi Romanice al Universității Humboldt din Berlin
  • Subversive Cinephilie(n) in der Romaniadie Neue(n) Wellen im französischen und im rumänischen Kino inițiat în colaborare cu prof. dr. Uta Felten de la Institutul de Limbi Romanice al Universității din Leipzig
  • Rumänisch als L3 im germanophonen Raum (Româna ca limbă străină în spațiul germanofon) inițiat în colaborare cu dr. Sabine Krause de la Institutul de Limbi Romanice al Universității din Leipzig.

- Membră a Societății Romaniștilor din Germania / Deutscher Romanistenverband (din 2010) si a Rețelei Specialiștilor în Studii Românești (din 2013).

CV Deutsch Fisier de tip .pdf ! CV Heidi Flagner

Publicații: Fisier de tip .pdf ! Publicații

Oferta de cursuri la Universitatea din Leipzig: Fisier de tip .pdf ! Rumanisch _in_Leipzig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Email: flagner@uni-leipzig.de

Curriculum Vitae

Fisier de tip .pdf ! CV Heidi Flagner

Cursuri

Online Resources

 
Pagină actualizată la 16 Aprilie 2014.