Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Facultatea de Drept

drept.unibuc.ro
Conducere
Decan
Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias
decan@drept.unibuc.roProdecan
Prof. univ. dr. Simona-Nely Gherghina
simona.gherghina@drept.unibuc.roProdecan
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă
razvan.dinca@drept.unibuc.ro
Prodecan
Conf. univ. dr. Claudiu Paul Buglea
claudiu-paul.buglea@drept.unibuc.roProdecan
Lect. univ. dr. Daniela-Anca Deteșeanu
daniela-anca.deteseanu@drept.unibuc.roProdecan
Lect. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir
andra.trandafir@drept.unibuc.ro
Departamente

Departamentul de Drept Privat
Prof. univ. dr. Romeo Radu Popescu – director de departament
radu-romeo.popescu@drept.unibuc.ro

Departamentul de Drept Public
Prof. univ. dr. Dan Oancea – director de departament
dan.oancea@drept.unibuc.ro

Departamentul de Drept Penal
Conf. univ. dr. Cristian Mitrache – director de departament
cristian.mitrache@drept.unibuc.ro

Contact
Secretariat
Doina Voinea – Secretar șef
informatii.drept@drept.unibuc.ro
doina.voinea@drept.unibuc.ro
+4021-312.49.48
Adresă
Bd. M. Kogălniceanu, nr. 36–46, sector 5, București, 050107

Facultatea de Drept este una dintre cele mai vechi facultăți ale Universității din București, fiind recunoscută ca instituție independentă în anul 1859.

Cadrele didactice își desfășoară activitatea în departamentele tradiţionale: departamentul de drept public, departamentul de drept privat şi departamentul de drept penal.

De-a lungul multor generații, profesorii Facultății de Drept au fost implicați în redactarea celor mai importante legiuiri ale României: constituțiile române, codurile civil, penal, de procedură civilă și procedură penală și au fost permanent în vâltoarea vieții cetății, exercitând adesea cele mai înalte funcții în stat: președinți ai camerelor parlamentului, primi-miniștri, miniștri și secretari de stat.

Activitatea de cercetare beneficiază de o structură organizatorică adecvată, în cadrul facultății funcționând centre de cercetare (Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice, Centrul de Studii în Dreptul Concurenței, Centrul de Drepturile Omului, Centrul de Drept Social Comparat, Centrul de Teoria Generală a Dreptului și de Drepturi Noi, Centrul de Studii în domeniul Dreptului Proprietății Intelectuale, Centrul de Procedură Civilă, Centrul de Cercetare în domeniul Ştiinţelor Penale, Centrul de Studii în Arbitraj Comercial etc) în care se organizează multiple activități științifice: sesiuni și conferințe internaționale, dezbateri, mese rotunde, seminarii practice, studii de caz, procese experimentale, seminarii metodologice, școli internaționale, școli de vacanță, concursuri de pledoarii și eseuri, lansări de reviste etc.
Facultatea de Drept face parte din rețele internaționale prestigioase, ca Rotterdam Law Network (compusă din 30 de instituții de învățământ superior).

În cadrul Facultății de Drept funcționează Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, înființat în colaborare cu Universitatea Paris I – Pantheon Sorbona

În egală măsură, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti participă activ la programul Erasmus Plus, atât în componenta referitoare la primirea de studenţi şi cadre didactice de la universităţile partenere, cât şi prin efectuarea de mobilităţi de către studenţi şi cadrele didactice ale facultăţii.

Printre oportunitățile de carieră pentru studenți se numără: judecători sau procurori, avocați, notari, consilieri juridici, consilieri pentru afaceri europene, consilieri în cadrul serviciului de probațiune, executori judecătorești, practicieni în insolvență, grefieri, profesori și / sau cercetători în cadrul învățământului universitar.

    Noutăți

    Informații Admitere

    Vezi mai multe >

    Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

    Share This