Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

În perioada 1 – 14 iulie 2018, Secția de Neerlandeză din cadrul Departamentului de Limbi Germanice al Facultății de Limbi și Literaturi Străine organizează, în cadrul Universității din București, o școală de vară de limbă și cultură neerlandeză.

Aflat sub cupola asociației Comenius, care promovează studiul neerlandezei în Europa Centrală, cursul este un eveniment recurent, ajuns la cea de-a XI-a ediție. În fiecare an, școala de vară are loc la o altă secție de neerlandeză din Europa Centrală.

La eveniment vor participa 40 de studenți din Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Letonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și, nu în ultimul rând, România. Patru profesori nativi vor asigura zilnic cursurile de limbă neerlandeză.

În prima săptămână, trei profesori invitați vor vorbi despre poezia contemporană neerlandeză și, în a doua săptămână, studenții se vor bucura de vizita a doi poeți: Maud Vanhauwaert, poeta orașului Anvers, și Martijn den Ouden, scriitor, pictor și realizator de colaje din Amsterdam. Maud și Martijn vor vorbi despre opera lor și vor ține ateliere de poezie cu studenții.

Pe lângă aprofundarea cunoștințelor de neerlandeză și familiarizarea cu unele aspecte ale poeziei contemporane neerlandeze, scopul evenimentului este și acela de a promova România. De aceea, în programul școlii de vară va fi organizată și o excursie la Sinaia, respectiv diferite tururi prin București (de la unul clasic, la unul cu tema demolărilor și unul despre graffiti-urile din oraș), vizite la muzeele și librăriile din București și multe altele.

Welkom allemaal bij de Comenius Zomercursus 2018 in Boekarest!

Share This