Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

În perioada 20-21 aprilie 2018, Facultatea de Istorie a Universității din București (FIUB) va fi gazda celei de-a VI-a ediții a Sesiunii Anuale a Centrului de Istorie Comparată a Societăților Antice (CICSA), cu tema „Spațiu, Timp, Memorie”.

Evenimentul va va avea loc în sala 301 a Facultății de Istorie (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Conferința inaugurală se intitulează „Noster orbis. Frontierele și spațiul roman în Panegyrici Latini (sec. III-IV)” și va fi susținută de prof. univ. dr. Nelu Zugravu, cadru didactic al Facultății de Istorie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Cea de-a va VI-a ediție a Sesiunii Anuale a Centrului de Istorie Comparată a Societăților Antice fi structurată în 4 secțiuni: Secțiunea Istorie Romană, Antichitate Târzie și Istoriografie, moderată de conf. univ. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț (FIUB), Secțiunea Orient și Grecia antică, moderată de lect. univ. dr. Alexandra Victorina Lițu-Gârboviceanu (FIUB) și Secțiunea Studii Culturale, Antropologie și Religie, moderată de dr. Adriana Speteanu-Vasiliu (FIUB). Va mai exista, de asemenea, și o secțiune moderată de drd. Luciana- Florentina Ghindă, de la Școala Doctorală a FIUB.

La evenimentul organizat de Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice, centru afiliat Departamentului de Istorie Antică și Arheologie al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București vor participa 31 de studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice universitare și specialiști din domeniile arheologie, istorie, teologie, muzeografie, fizică, antropologie și studii culturale, din centre academice și de cercetare din țară și străinătate (București, Iași, Târgoviște și Paris).

Mai multe informații cu privire la cea de-a VI-a ediție a Sesiunii Anuale a Centrului de Istorie Comparată a Societăților Antice, dar și programul complet al celor două zile de comunicări pot fi accesate aici și aici.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This