Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

În perioada 21-24 mai 2018, Institutul de Studii Africane al Universității din București, în parteneriat cu Grupul Ambasadorilor țărilor africane acreditați la București organizează o serie de evenimente dedicate Africii.

În deschiderea evenimentului, care va avea loc luni, 21 mai 2018, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46), vor lua cuvântul Boutheina Labidi, ambasador al Republicii Tunisiene și președintele Grupului Ambasadorilor africani acreditați în România, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București, și Monica Gheorghiță, Secretar de Stat pentru Afaceri Globale în cadrul Ministerul Afacerilor Externe.

Pe parcursul celor patru zile vor fi organizate spectacole de muzică și dans susținute de grupuri artistice din Africa de Sud și Sudan, mese rotunde, prezentări de carte, precum și proiecții de filme.

Astfel, marți, 22 mai 2018, Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 5) va găzdui masa rotundă “Women’s Empowerment in Africa”. Evenimentul va debuta la ora 14:30. În aceeași zi, în Holul Facultății de Istorie, puteţi participa la vernisajul expoziției de fotografie „Culorile Africii”. Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 – 25 mai 2018.

Miercuri, 23 mai 2018 va avea loc prezentarea cărții De la Negritudine la Civilizația Universalului, urmată de conferința Négritude. O prietenie senegalo-română: Léopold Sédar Senghor – Radu Cârneci, susținută de prof. univ. dr. Magda Cârneci.

De asemenea, joi, 24 mai 2018 se va desfăşura colocviul Friendship ties between Romania and African countries și proiecția filmului Timbuktu al regizorului mauritanian Abderrahmane Sissako, recompensat cu 7 premii Cesares.

Programul complet al evenimentelor dedicate celebrării Africii poate fi accesat aici.

Share This