Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Miercuri, 16 mai 2018, Facultatea de Litere a Universității din București a organizat conferința „Stilul național în arhitectură înainte și după 1918”.

Conferința face parte din seria evenimentelor organizate de Facultatea de Litere a Universității din București pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și a avut loc începând cu ora 18:00 în Sala de Consiliu a Facultății de Litere (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, parter).

Invitatul evenimentului a fost istoricul de artă Ada Hajdu, cadru didactic la Facultatea de Istoria și Teoria Artei a Universității Naționale de Arte din București.

Concentrându-se asupra modului în care stilul național românesc a fost conceptualizat și folosit înainte și după anul 1918, evenimentul a oferit răspunsuri la întrebări precum „Ce este stilul național românesc în arhitectură? Cum poate înfățișarea unei clădiri să exprime o identitate națională?”, „Ce fel de arhitectură este construită în acest stil și care este identitatea pe care o construiește?” sau  Cine concepe stilul național românesc și cine îl recunoaște ca fiind național?.

Share This