Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Luni, 18 iunie 2018, Facultatea de Istorie a Universității din București, în parteneriat cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a organizat conferința și dezbaterea Kitsch-ul în cultura urbană – Influențe tradițional românești. Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul „Nicolae Iorga” al Facultății de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 5), începând cu ora 17:00.

În cadrul conferinței a fost prezentat conceptul de kitsch, așa cum se manifestă în cultura urbană contemporană din România și a fost urmărit cu ajutorul invitațiilor, într-o dezbatere ce s-a dorit a fi nu doar o analiză a fenomenelor kitsch din societatea actuală, ci și un punct de pornire pentru o serie de evenimente cu rol educativ.

Conferința a propus o discuție despre formele de expresie autohtone ale kitsch-ului. Astfel, principalele subiecte pe care conferința dorește să le exploreze au fost:

  • Cum definim și delimităm kitsch-ul și care este rolul lui în societate?
  • Putem să vorbim despre „românisme”?
  • Putem parodia kitsch-ul prin kitsch și să numim acest act educație?
  • Cum influențează kitsch-ul educația și comportamentul generațiilor?

Invitații conferinței au fost actorul Adrian Văncică, Celentano din „Las Fierbinți”, Cristian Lică, managerul Muzeului Kitsch-ului Românesc și Răzvan Chiruță, redactor șef al publicației Newsweek. Evenimentul va fi moderat de Alice Teodorescu, doctor în Știintele comunicării și de prof. univ. dr. Mirela-Luminița Murgescu, cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Share This