Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Miercuri, 20 iunie 2018, Institutul de Cercetări al Universității din București, în parteneriat cu Centrul GEODAR de Cercetări în Geomorfologie, Geoarheologie și Paleomedii și Facultatea de Geografie, organizează conferința “River deltas: functions, vulnerability, and resilience in a global perspective”, susținută de Prof. dr. Edward Anthony. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12:00, în Amfiteatrul „George Vâlsan” al Facultății de Geografie (B-dul. Nicolae Bălcescu, nr. 1, etaj 3).

Deltele, cele mai joase unități de relief ale globului, găzduiesc 300 de milioane de locuitori și sunt arii cu o deosebită importanță ecologică. Conferința își propune să abordeze, dintr-o perspectivă globală, vulnerabilitatea și reziliența deltelor, care se confruntă cu cele mai mari probleme de sustenabilitate. Acestea sunt provenite în urma activităților antropice (reducerea sedimentelor fluviale din cauza construcției de baraje, creșterea nivelului mării, schimbările climatice, extracția de nisip și gaze), cea mai mare parte a deltelor intrând deja în eroziune, uneori fiind amenințate și de subsidența accentuată.

Prof. Edward Anthony, membru al Centrului de Cercetare și de Învățământ în Geoștiințele Mediului (CEREGE) din cadrul Universității Aix-Marseille, Franța, se află în România pentru a participa, alături de membrii Centrului GEODAR de Cercetări în Geomorfologie, Geoarheologie și Paleomedii, la o campanie de teren în Delta Dunării. Prof. Edward Anthony are o experiență de peste 30 de ani în studiul zonelor costiere și a proceselor morfodinamice în diverse zone ale globului (coasta Amazonului, Africa de Vest, Marea Nordului, Delta Mekong, Riviera Franceză). În cercetări folosește atât date experimentale, cât și de laborator, îmbinând tehnici de topografie, sedimentologie, hidrodinamică, reconstrucții de paleomedii. A colaborat recent cu membrii GEODAR în cadrul proiectului RhoDan ce a vizat studierea comparată a dinamicii coastelor deltelor Ronului și Dunării.

Share This