Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Miercuri, 2 mai 2018, începând cu ora 19:30, Universitatea din Bucureşti organizează, sub auspiciile Conferințelor Ateneului, conferinţa Steps Towards Life: Chemistry!, susţinută de laureatul Premiului Nobel pentru Chimie, prof. Jean-Marie Lehn, la Ateneul Român.

Va fi abordată tema evoluției Universului, care a generat forme tot mai complexe ale materiei prin autoorganizare, de la particule, până la materie vie, proces prin care au apărut, asa cum spune Jean- Marie Lehn, „pașii către viață și gânduri”.

Astfel, materia – atât cea însuflețită, cât și cea neînsuflețită –, organismele vii, dar și substanțele, sunt formate din molecule și din structuri ce rezultă din interacțiunea acestora.

Laureatul premiului Nobel, Jean Marie Lehn, ne va ajuta să înțelegem modul de funcționare al acestui proces, dezvăluind pașii de la „moleculele neînsuflețite” la arhitecturile și sistemele moleculare extrem de complexe care alcătuiesc organismele vii.

Profesorul Jean-Marie Lehn este Laureat al Premiului Nobel în anul 1987 pentru lucrarea sa privind criptanzii.  Lehn este unul din cei mai mari chimiști ai tuturor timpurilor, actualmente cadru didactic al Universității din Strasbourg. Prin lucrările sale privind criptanzii, pentru care a primit Premiul Nobel, în anul 1987, împreună cu Donald Cram și Charles Pedersen, a creat Chimia supramoleculară, ale cărei concepte au schimbat profund modul de gândire al oamenilor de știință.

 

Share This