Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Marți, 17 aprilie 2018, are loc o nouă ediție a Cafenelei critice în cadrul căreia „lunediștii” de altădată vor face o „Excursie la Cenaclul de Luni”. Evenimentul se desfășoară între orele 19:00-21:00 la Casa de Cultură a Studenților (Calea Plevnei, nr. 61).

„Cafegiii” de azi sunt invitaţi pentru o ediţie specială, în deplasare, chiar acasă la Cenaclul de Luni, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Evenimentul va include un tur ghidat al clădirii, cu popasuri în încăperile în care s-au ţinut şedinţele cenaclului, între 1977 şi 1983, cu amintiri, reconstituiri de atmosferă, poezii „lunediste” recitite/ recitate, nostalgie şi bună-dispoziţie. Un fel de „excursie cu clasa”, la locul faptei!

Punctul de întâlnire este în faţa Casei Studenţilor, acolo unde, în toamna anului 1983, cenacliştilor de Luni li s-a interzis să intre şi să-şi reia şedinţele de lucru. Persoana de contact este Paul Radu (0737 210 978).

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A şi, din martie 2018, la POINT, centru cultural/ “cultural hub”. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

Share This