Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 19 aprilie 2018, Facultatea de Administrație si Afaceri a Universității din București, prin programul de masterat Economie Comportamentală, lansează un proiect de cercetare privind relația educație financiară – comportament financiar sănătos – bunăstare financiară.

Evenimentul de lansare va avea loc între orele 16:00-18:00 în Sala 5 a Facultății de Administrație și Afaceri (demisol, intrarea de la Facultatea de Matematică, bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4–12).

Proiectul este inițiat de către Cecilia Băsu, masterand al programului și totodată trainer în finanțe personale și consultant în afaceri, și se desfășoară în parteneriat cu Asociația Română pentru Reconstrucție și Infrastructură Socială (ARRIS).

Scopul studiului este de a identifica relevanța unor metode complementare de intervenție pentru îmbunătățirea comportamentului financiar, pentru a capitaliza cunoștințele obținute prin educația financiară clasică.

Proiectul  demarează, în prima etapă cu o investigație la nivelul României, beneficiind în acest moment de expertiza voluntară a celor trei părți implicate, dar căutând susținători pentru extinderea ulterioară la nivel regional, în alte țări din Europa Centrală și de Est.

Întâlnirea are drept obiectiv principal prezentarea metodologiei cercetării și a importanței măsurării unor variabile comportamentale – nivelul de autocontrol, gradul de optimism, gândire deliberativă – alături de atributele tradiționale asociate comportamentelor financiare.

În același timp, cercetarea își dorește să depășească granițele mediului academic și să incite participarea mediului de afaceri și a industriei financiar-bancare prin accentuarea implicațiilor financiare ale bunăstării pe termen lung a indivizilor versus orientarea asupra resurselor pe termen scurt.

Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea la eveniment prin email, la adresa rodica.ianole@faa.unibuc.ro.

 

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This