Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Marți, 22 mai 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București, organizează un Lunchtime Seminar cu tema After 500 Years: Why the Reformation Still Matters, susținut de Brad Gregory (University of Notre Dame). Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Istoricul Brad S. Gregory a obținut titlul de Doctor la Princeton University. Principalele sale interese de cercetare se concentrează asupra creștinismului în Epoca Reformei (secolele al XVI-lea și al XVII-lea). Este, de asemenea, preocupat de înțelegerea influențelor ideologice pe termen lung și de consecințele instituționale ale Epocii Reformei asupra conturării lumii occidentale moderne. O altă zonă de cercetare și interes este rolul metodologiei și al teoriei în înțelegerea religiei și a istoriei.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Share This