Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 19 aprilie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări din cadrul Universității din București (SSU – ICUB) organizează un Lunchtime seminar cu tema Devout Contemplation and Sublime Fancy: the Cambridge Platonists and their Philosophical Legacy susținut de Douglas Hedley (Cambridge University). Evenimentul se va desfășura în sala de seminar a SSU – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1) începând cu ora 13:30.

Douglas Hedley a studiat filosofia și teologia la Colegiul Keble din Oxford, iar în 1992 a obținut titlul de doctor la Facultatea de Filosofie a Universității din München. În 1995 a devenit lector al Universității din Nottingham, iar din 1996 este profesor la Universitatea din Cambridge, Faculty of Divinity. A conferențiat în India (ca lector Teape, în Bangalore, Delhi, Kolkata și Hyderabad), Franța (Sorbona), Anglia (Durham), SUA (Universitatea Notre Dame). Douglas Hedley este specialist în studii religioase (filosofia comparativă a religiilor, aproprierea romantică a tradiției sanscrite) și cercetător al filosofiei religiei (istoria platonismului și a neoplatonismului, filosofie modernă timpurie, romantism și idealism).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchtime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This