Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 8 martie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un lunchtime seminar cu tema Parliamentary language of power in a gender perspective: Sexist stereotyping in the UK Parliament, susținut de Cornelia Ilie, profesor invitat al SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminare a SSU – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Cornelia Ilie este profesor de lingvistică și retorică la Universitatea din Malmö, Suedia, și profesor invitat la Hellenistic American University din Atena, Grecia. Prof. Cornelia Ilie a întreprins activități de cercetare în numeroase universități europene. Este fondatorul și președintele ESTIDIA (European Society for Transcultural and Interdisciplinary Dialogue) și membru în consiliul IPrA (International Pragmatics Association). Interesele sale de cercetare sunt ancorate interdisciplinar, coordonând o serie de rețele și proiecte internaționale precum ERN-LWE (The European Research Network on Learning to Write Effectively) și GENPARDIS (Gender and parliamentary discourse practices).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchtime seminar pot fi consultate aici.

Share This