Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 28 iunie 2018, în cadrul Galei Lumea Geospațială 2018, desfășurată la Brașov, Alexandra Ungureanu, masterandă a programului „Evaluarea integrată a stării mediului” de la Facultatea de Geografie, a primit marele premiu al concursului „Studentul cu viziune geospațială 2018”.

Masteranda Universității din București a fost declarată, în unanimitate de către juriu, studentul geospațial al anului 2018 pentru lucrarea „Evaluarea impactului produs de spațiile comerciale în planificarea teritorială a Parcului Carol I, municipiul București”, realizată prin utilizarea tehnicilor GIS.

Organizat de compania Intergraph Computer Services și ajuns la cea de-a IV-a ediție, concursul „Studentul cu viziune geospațială”, este una dintre cele mai selective competiții pentru studenții interesați de fundamentarea și implementarea de soluții geospațiale în procesul de luare a deciziei.

„Concursul Studentul cu viziune geospațială este un cadru competitiv, în care tinerii au posibilitatea să-și etaleze viziunea lor față de probleme reale cu care se confruntă societatea umană la scară locală, regională și/sau națională. Îi așteptăm pe toți studenții Universității din București care iubesc competiția și sunt pasionați de GIS să participe la următoarele ediții ale acestui concurs”, a remarcat Adrian Băloi, director Integraph Computer Services.

De asemenea, un detaliu important de menționat este faptul că Universitatea din București prin Facultatea de Geografie este de 3 ani parte a programului educațional SMART M.APPS FOR EDU, program ce oferă numeroase facilități pentru studenții și cadrele didactice interesate de soluțiile companiei Hexagon: licențe gratuite GeoMedia și Erdas Imagine Essential, implicare directă în practicile profesionale, abonamente la platforma geospațială cloud Smart M.Apps pentru proiectarea, construirea și găzduirea de servicii analitice prezentate pe hărți, webcast-uri gratuite (transmisiuni web live cu demonstrații ale soluțiilor Geospatial Hexagon).

Mai multe informații, precum și detalii despre modul în care programul educațional SMART M.APPS FOR EDU poate fi utilizat în cadrul Universității din București pot fi obținute de la coordonatorul programului pe Universitatea din București, prof. univ. dr. Cristian Iojă, la adresa de mail cristian.ioja@geo.unibuc.ro.

Share This