Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Universitatea din București anunță cu regret trecerea la cele veșnice a prof. univ. dr. Violeta Barbu, cadru didactic în Departamentul „Teologie și studii socio-religioase” al Facultății de Teologie Romano-Catolică.

Violeta Barbu a fost cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, domeniile de interes științific ale sale fiind istoria socială, antropologia religioasă, istoria Bisericii și antropologie istorică. Violeta Barbu s-a remarcat și prin activitatea didactică, formând ani la rând numeroase generații de studenți. La Universitatea din București, Violeta Barbu a fost conferențiar asociat la Facultatea de Științe Politice și Administrative, secția francofonă, în perioada 1994-1995, profesor asociat la Facultatea de Limbi Străine, Departamentul de Hungarologie, 2005-2008, și din martie 2012 profesor titular la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

„Îndurerați de această veste prea tristă, dar și însuflețiți de speranța creștină în înviere, studenții și profesorii Facultății de Teologie Romano-Catolică, precum și membrii altor instituții academice și religioase din București și din țară se roagă pentru iertarea păcatelor și odihna ei veșnică. Dumnezeu  să  o  răsplătească  cu  viața  cerească  pentru  tot  binele  făcut  în  viața pământească! Să se odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!” (Pr. prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, Decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București).

Slujba de înmormântare cu Requiem se va celebra la catedrala ,,Sf. Iosif” din București, joi, 8 martie 2018, la ora 10.30.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

 

Share This