Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 8 martie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un seminar cu tema Research Networking Programme of the European Science Foundation NeDiMAH (Network for Digital Methods in Arts and Humanities) – Romanian participation 2012-2015, susținut de Maria  Boștenaru, cadru didactic la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Prezentarea este susținută în cadrul seriilor Digital Humanities, organizate de ICUB. Evenimentul va avea loc de la ora 11.00, în sala de seminare a SSU-ICUB (Str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Dr. Maria Boștenaru este cercetător în cadrul Departamentului de Proiectare Urbană și Peisagistică al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. A fost membru al comitetului de conducere al ESF “Network for Digital Methods in Arts and Humanities”, rețea prin care s-au organizat evenimente care au avut ca scop analiza și evidențierea utilizării metodelor digitale de cercetare în domeniul artelor și al științelor umaniste. Proiectul NeDiMAH s-a derulat timp de patru ani, în perioada mai 2011 – aprilie 2015.

Seriile Digital Humanities au ca scop explorarea diverselor unelte, metode și provocări ale cercetărilor la granița dintre științele umaniste clasice și metodele digitale. Aceste seminare lunare reprezintă o oportunitate pentru discutarea proiectelor și a studiilor de caz în domeniul științelor umaniste digitale. Seriile Digital Humanities sunt organizate de Mihnea Dobre și Timothy Tambassi.

Mai multe detalii despre seminarul Research Networking Programme of the European Science Foundation NeDiMAH (Network for Digital Methods in Arts and Humanities) – Romanian participation 2012-2015”  pot fi accesate aici.

Share This