Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Vineri, 4 mai 2018, va avea loc la Universitatea din București, în prezența reprezentanților Secretariatului General al Guvernului, prezentarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Evenimentul va debuta la ora 14:00 în sala Constantin Stoicescu a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Programul oferă studenților și tinerilor oportunitatea de a participa în programe de internship în cadrul structurilor Guvernului României, ministerelor, instituțiilor și autorităților publice din România. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 16 iulie – 14 septembrie, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 și va include un număr de 200 de locuri disponibile.

Data limită până la care persoanele interesate se pot înscrie este 14 mai 2018. Formularul de înscriere poate fi accesat aici.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea de a se acomoda cu modul de lucru al administrației publice centrale și de a se implica în proiecte ce le vor oferi oportunitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite în cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României și, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare și desfășurare a ediției din 2018 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:

  • 19 aprilie – 14 mai 2018: depunerea candidaturilor online;
  • 14 mai – 3 iunie 2018: evaluarea candidaturilor;
  • 4 iunie – 22 iunie 2018: interviuri online;
  • 29 iunie 2018: anunțarea rezultatelor;
  • 16 iulie 2018: deschiderea Programului de Internship;
  • 14 septembrie 2018: închiderea Programului de Internship.

Mai multe detalii privind modul de desfășurare al acestui program pot fi obținute de la Biroul de presă al Guvernului la adresa de mail presa@gov.ro, la numărul de telefon +40 741 252 555, pe website-ul Guvernului sau pe pagina de Facebook.

Share This