Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

În perioada 30 iulie – 3 august 2018,  Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, în parteneriat cu Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române din București, a organizat prima ediție a Școlii de vară de limbă greacă veche.

Evenimentul s-a adresat în special studenților de la secțiile de filologie clasică din România dornici să-și aprofundeze abilitățile de traducere și să-și diversifice orizontul cultural clasic. Organizată la inițiativa doamnei Maria-Luiza Oancea, conf. dr. în cadrul Secției de Filologie Clasică a Departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi Ibero-Romanice, Italiană, Filologie Clasică și Neogreacă a Universității din București, școala de vară s-a bucurat de participarea unor specialiști recunoscuți, precum dr. Ovidiu Cristea, cercetător științific I la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române din București, dr. Cătălin Anghelina, lector la Columbus State Community College, SUA și Ion Acsan, cunoscut traducător din autori greci antici.

Astfel, pe durata celor cinci zile, atât specialiștii, cât și studenții în filologie clasică din țară și din străinătate participanți la workshop-urile, conferințele și dezbaterile de specialitate din cadrul școlii de vară au avut ocazia de a face schimb de experiență și de a-și aprofunda cunoștințele.

Mai multe informații despre Școala de vară de limbă greacă veche, precum și programul complet al evenimentului pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This