Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

În perioada 14-16 iunie 2018 va avea loc, la Timișoara, prima ediție a Congresului Internațional al Culturii Române, cu tema „Unitatea limbii şi a culturii române”, dedicat Centenarului Marii Uniri. Conferința este organizată de Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” al Academiei Române.

Organizatorii propun următoarele domenii tematice: arte, biblioteci, biserică și spiritualitate, etnografie/folclor, istorie, limba română, literatură, presă, școală/învățământ. Congresul se va desfăşura pe secţiuni, cu prezentări de maximum 15 minute.

Persoanele interesate de participarea la Congresul Internațional al Culturii Române trebuie să trimită formularul de înscriere, însoţit de titlul şi rezumatul comunicării în format electronic (MS Word, Times New Roman, 12p./1,5r., între 300 şi 500 de cuvinte) şi de un scurt CV pe adresa: viviana.poclid@yahoo.com. Formularul de înscriere poate fi descărcat de aici.

Data limită pentru înscriere este 25 martie 2018. Decizia de acceptare (printr-un proces de peer-review) va fi anunţată prin e-mail până la 31 martie 2018.

Volumul congresului va apărea sub egida Editurii Academiei Române şi va fi pus la dispoziţia autorilor la începutul Congresului.

Taxa de participare la congres variază, în funcție de facilitățile dorite. Astfel, se percepe taxă de participare în valoare de 100 de lei (fără cazare şi fără excursie), 150 de lei (cu excursie), respectiv 200 de lei (cazare şi vizită documentară la Alba-Iulia), urmând ca organizatorii să asigure în cadrul acestor sume materialele promoţionale, masa participanţilor, cazarea (2 nopţi, 14 şi 15 iunie) şi costurile aferente excursiei de a doua zi. Taxa se achită la primirea mapelor. Cheltuielile de transport până la Timişoara şi retur revin fiecărui participant.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Societatea Enciclopedică a Banatului, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba-Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia), Consulatul General al României la Gyula și Consiliul Județean Timiș. Printre partenerii evenimentului se regăsesc Mitropolia Banatului, Universitatea Politehnica din Timișoara, dar și Serviciul Județului Timiș al Arhivelor Naționale.

Share This