Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Luni, 25 iunie 2017, la inițiativa Facultății de Istorie a Universității din București și a Asociației Civice „Miliția Spirituală” a fost prezentat, în cadrul unei mese rotunde, pilotul proiectului „Bucla de memorie”. Evenimentul a avut loc în Sala de Consiliu a Facultății de Istorie (B-dul. Regina Elisabeta, nr. 4-12) începând cu ora 17:00.

Proiectul este inițiat de un grup de cercetători, designeri, activiști și programatori care construiesc un instrument digital de memorializare în cadrul proiectului „Turul memoriei: Educație civică pe străzile Bucureștilor” și cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național. De asemenea, la realizarea proiectului participă și mai multe grupuri de liceeni bucureșteni.

La discuțiile prilejuite de lansarea proiectului au participat membrii echipei de proiect, conf. univ. dr. Florentina Nițu (Facultatea de Istorie a Universității din București), Mihai Burcea, Mihail Bumbeș și Corina Doboș (Asociația Civică „Miliția Spirituală”), precum și invitații lor, Viviana Iacob (Arhiva de Imagine – Muzeul Național al Țăranului Român) și Adriana Mihai (Mediawise Society).

Proiectul își propune redescoperirea și revalorizarea istorică și artistică a unor evenimente marcante ale istoriei sociale din București și din România, prin repunerea lor în circuitul cultural-istoric al Capitalei, cu ajutorul resurselor cercetării istorice și al noilor posibilități de comunicare, oferite de instrumentele digitale de prezentare a datelor istorice.

Mai multe informații despre proiectul „Bucla de memorie” pot fi accesate aici.

Share This