Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) continuă în perioada 16-20 aprilie 2018 prin organizarea unor serii de evenimente dedicate culturii ruse.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 16 aprilie 2018, începând cu ora 14:00, în Sala „Petre Antonescu” a Palatului Facultăţii de Drept, în prezența domnului Igor Iniushkin, Ministru-consilier, Ambasada Federaţiei Ruse la București, a conducerii Universității din București și a conducerii Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

În deschidere, domnul prof. Vasile Buga, cercetător asociat la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, va susține prelegerea cu titlul Evoluţia relaţiilor româno-sovietice. 1945-1989.

Prelegerea va fi urmată de un moment artisc oferit de studenţii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi elevii Şcolii Medii Ruse de pe lângă Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

La finalul primei zile, cei prezenţi vor avea ocazia de a viziona o expoziţie de documente pe tema 140 de ani de relaţii diplomatice româno-ruse şi o expoziţie de fotografie cu imagini din Rusia şi de obiecte reprezentative pentru cultura rusă.

Pe parcursul acestei săptămâni, participanții vor putea asista la mese rotunde pe diferite teme, proiecții de filme, conferințe și recitaluri de versuri și cântece rusești.

Saptamâna Culturii Ruse este organizată de către Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă în colaborare cu Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România, Ambasada Federaţiei Ruse, Centrul Rus pentru Cultură şi Ştiinţă, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România și Asociaţia Studenţilor de la Limbi Străine.

Evenimentul este coordonat de prof. univ. dr. Axinia Crasovschi, prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Programul complet al Săptămânii Culturii Ruse la Universitatea din Bucureşti poate fi consultat aici.

Share This