Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 15 martie 2018, Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetări din cadrul Universității din București (SSS-ICUB) organizează conferința ”The Intractable Drivers of Russian Foreign Policy and Strategic Divergence in Eastern Europe”, susținută de Aurel Braun. Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:00, în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Bd. Schitu Măgureanu, nr. 9).

În cadrul conferinței, Aurel Braun va aduce în discuție variabilele naționale și internaționale, interconectate sub dominația lui Putin și prezente pe scena politică rusească. O analogie funcțională pentru această situație poate fi găsită în literatură, mai precis în conceptul de realism magic, regăsit în volumele lui Gabriel Garcia Márquez. Acest realism magic se referă în fapt la combinarea elementelor raționale cu cele fantastice în vederea formulării unei imagini puternice, transmiterii unui mesaj profund. Ceea ce vedem acum în politica rusească pare destul de similar, putându-se vorbi chiar despre Realism Politic Magic (Political Magical Realism, PMR). PMR nu doar transmite un mesaj, el convinge și bulversează publicul în ciuda faptului că nu formulează o legătură cu problemele fundamentale ale populației, operând în umbra unui naționalism exacerbat.

Aurel Braun predă Relații Internaționale și Științe Politice la University of Toronto din Canada. Este asociat al Davis Center la Harvard University, membru senior al Center for Eurasian, Russian and East European Studies și fellow al Trinity College, University of Toronto. În perioada 2012-2015, Aurel Braun a fost profesor invitat la Universitatea Harvard, ținând cursuri în cadrul Departamentului pentru Studii Guvernamentale. În plus, profesorul Braun a fost de două ori invitat al Hoover Institution, Stanford University și câștigător al medaliei Queen Elizabeth II Diamond Jubilee, oferită de către guvernul Canadei. Printre principalele teme abordate în lucrările sale menționăm problematica comunistă și studiul transformărilor sistemelor socialiste din fosta Uniune Sovietică și Estul Europei.

Mai multe informații despre evenimentul ”The Intractable Drivers of Russian Foreign Policy and Strategic Divergence in Eastern Europe” pot fi accesate aici.

Share This