Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Universitatea din București a dat startul înscrierilor pentru cea de-a doua ediție a Premiilor Senatului UB. Premiile se vor acorda celor mai merituoși membri ai comunității academice pentru contribuțiile lor excepționale în anul universitar precedent la îndeplinirea misiunii Universității din București.

Înscrierile la Premiile Senatului UB pentru anul universitar 2017-2018 pot fi făcute până la data de 10 noiembrie 2018, prin transmiterea unui e-mail cu documentele aferente și cu specificarea domeniului de studiu la adresa corespunzătoare categoriei de premii.

Premiile se acordă în următoarele domenii de studii: Științe Umaniste, Științe Sociale, Științele Vieții și Pământului, Științe Exacte și Inginerie. Pentru fiecare dintre aceste domenii, pot fi făcute propuneri la următoarele categorii de premii:

 • „Profesorul anului”

Nominalizările pot fi făcute de asociațiile studențești sau de grupuri de studenți, pe baza unei  scrisori de argumentare a propunerii, însoțită obligatoriu de rezultatele evaluării profesorului de către studenți în anul universitar anterior (confirmate printr-un document semnat de către decan/directorul de departament), precum și alte materiale care să sprijine propunerea (suportul de curs, materiale didactice, fotografii, filme etc.). Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.profesor@senat.unibuc.ro.

 • „Cel/cea mai inovator/inovatoare curs/metodă de predare/material didactic”

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor și constau într-o scrisoare de argumentare a propunerii și materialele de curs în format electronic. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.curs@senat.unibuc.ro.

 • Cel mai inovator program universitar/postuniversitar (se acordă inițiatorului/coordonatorului)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza unei scrisori de argumentare a propunerii care să includă prezentarea programului si a elementelor sale inovative. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.program@senat.unibuc.ro.

 • „Cel mai prestigios articol/cea mai prestigioasă publicație”

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților, pe baza articolului/cărții/publicației  apărute în perioada anului universitar anterior (1.10.2017-30.09.2018) sau a unui link funcțional către acestea. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.articol@senat.unibuc.ro.

 • „Autorul/Proiectul/Echipa de cercetare cu cea mai mare contribuție științifică cu impact în societate” (se acordă pentru  inovații, invenții, legi, politici publice sau alte contribuții  similare care au avut un impact pozitiv asupra unor grupuri sau comunități sau asupra societății în ansamblu)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza unei scrisori de argumentare și a dovezilor privind impactul pozitiv. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.proiect@senat.unibuc.ro.

 • „Cea mai bună teză de doctorat” (se acordă autorului și coordonatorului)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/școlilor doctorale, pe baza tezei de doctorat și, opțional, a copiilor referatelor din partea membrilor comisiei. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.doctorat@senat.unibuc.ro.

 • „Cea mai bună disertaţie de master” (se acordă autorului și coordonatorului)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza disertației de master și, opțional, a evaluării scrise a lucrării de către profesorul coordonator. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.disertatie@senat.unibuc.ro.

 • „Cea mai bună teză de licență” (se acordă autorului și coordonatorului)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza lucrării de licență și, opțional, a evaluării scrise a lucrării de către profesorul coordonator. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.licenta@senat.unibuc.ro.

 • „Profesorul emerit al anului” (premiu pentru întreaga activitate)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza memoriului de activitate și a listei de publicații. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.emerit@senat.unibuc.ro.

 • „Profesorul asociat al anului”

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza memoriului de activitate, a listei de publicații și, opțional, a unei scrisori de susținere. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.asociat@senat.unibuc.ro.

 • „Alumnus-ul anului” (pentru cele mai mari realizări după absolvire)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților, pe baza unui memoriu de activitate din care să rezulte realizările de după absolvire. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.alumnus@senat.unibuc.ro.

 • „Angajatorul anului” (cu cel mai mare număr de angajații din rândul absolvenţilor UB)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor/coordonatorilor programelor de master, pe baza listei angajaților care sunt absolvenți ai UB si pozițiile lor în cadrul organizației. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.angajator@senat.unibuc.ro.

 • „Cea mai bună revistă” (pentru reviste editate de colective din UB)

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor, pe baza descrierii revistei și a prezentării ultimelor numere din aceasta. Menționarea explicită în revistă a apartenenței editorilor la UB este o condiție obligatorie. Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.revista@senat.unibuc.ro.

 • „Cea mai bună inițiativă civică”

Nominalizările pot fi făcute prin autopropuneri sau propuneri din partea facultăților/departamentelor/asociațiilor studențești, pe baza descrierii cât mai detaliate a inițiativei.

Propunerile pentru această categorie pot fi transmise la adresa premii.initiativa@senat.unibuc.ro.

Dintre câștigătorii domeniilor vor fi desemnați câștigătorii Marilor Premii ale Senatului UB:

„Profesorul anului”; „Programul universitar/postuniversitar al anului”; „Autorul anului”; „Proiectul de cercetare al anului”; „Teza de licență a anului”; „Disertația anului”; „Teza de doctorat a anului”; „Alumnus-ul anului”; „Angajatorul anului”.

Beneficiile patrimoniale aferente Premiilor sunt decise de Senatul Universităţii și pot consta în:

 1. prime în bani, participare la conferinţe sau achiziţii de bunuri şi servicii necesare exercitării profesiei – pentru angajaţii Universităţii din București;
 2. burse de excelenţă – pentru studenţi;
 3. premii în bani, din surse atrase de Universitate (sponsorizări, donaţii etc.) – pentru premianţii care nu au contract de muncă sau contract de studii cu Universitatea.

Premiile (inclusiv Marile Premii) pentru Alumnus-ul anului și pentru Angajatorul anului sunt onorifice și nu au o componentă patrimonială.

Regulamentul complet privind acordarea Premiilor anuale ale Senatului Universității din București poate fi consultat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This