Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

În perioada 19-21 aprilie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări din cadrul Universității din București organizează un workshop cu tema Facets of “Participation” in the Renaissance and the Early Modern Period.

Evenimentul este conceput ca un workshop de trei zile și constă în prezentarea unor lucrări științifice ale cercetătorilor invitați, precum și în organizarea unor grupuri de lectură. Tema este conceptul de participare în perioada renascentistă și în perioada modernă timpurie. Scopul atelierului este de a examina diferitele utilizări ale participării în scrierile teologice și filosofice din secolele XV, XVI și XVII, în special în mediul englez. Unul dintre obiectivele principale este evidențierea caracteristicilor specifice acestei teme în scrierile renascentiste și moderne timpurii, în legătură cu problemele epistemologice și metafizice. O atenție deosebită este acordată gradului de angajament al platoniștilor din Cambridge față de acest subiect, precum și modul în care conceptul participării a fost apropriat în scrierile filosofice și teologice ale lui Henry More și Ralph Cudworth.

Printre invitați se numără: Igor Agostini (Università del Salento), James Bryson I (University of Cambridge), Mark Burden (University of Bristol), Douglas Hedley (University of Cambridge), Torrance Kirby (McGill University), David Leech (University of Bristol), Marilyn A. Lewis (University of Bristol), Adrian Mihai (University of Cambridge).

Workshop-ul cu tema Facets of “Participation” in the Renaissance and the Early Modern Period este organizat de Bogdan-Antoniu Deznan, Irina Georgescu și Remus Manoilă.

Mai multe detalii despre workshop, dar și programul complet al evenimentului pot fi consultate aici.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This