Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Joi, 22 martie 2018, Facultatea de Fiolosofie a organizat workshopul „Cum devin profesor de filosofie?”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:00 în amfiteatrul „Constantin Rădulescu-Motru” al Facultății de Filosofie (Splaiul Independenței, nr. 204).

Organizat sub egida Centrului de Formare în Filosofie (CFF), evenimentul a adus în discuție lucrurile pe care absolvenții Facultății de Filosofie care doresc să devină profesori de filosofie trebuie să le știe. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate condițiile pe care un profesor trebuie să le îndeplinească pentru a preda filosofia la colegiu sau liceu, dar și modalitățile în care se desfășoară o inspecție la ora de filosofie sau logică sau cum decurge perfecționarea unui profesor de filozofie.

Workshopul, moderat de Marin Bălan, directorul CFF, a fost deschis tuturor studenților Facultății de Filozofie înscriși la Modulul Psiho-Pedagogic, dar și masteranzilor care au absolvit primul ciclu în cadrul modulului.

În cadrul workshopului a luat cuvântul Eugen Stoica, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale, dar și Adrian Horvat, inspector școlar pentru Socio-Umane, din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Profesorii de filosofie găsesc în general cele mai multe oportunități de angajare la colegii și licee, unde pot preda Logică, argumentare şi comunicare, la clasa a IX-a, și Filosofie, la clasa a XII-a. Filosofia nu face parte din curriculumul de bază pentru clasele de gimnaziu (V-VIII), precum istoria sau geografia. Dar profesorii de filosofie pot preda disciplina Educație socială, la clasele a V-a (Gândire critică și drepturile copilului), a VI-a (Educație interculturală) și a VII-a (Cetățenie și democrație).

Mai multe informații despre workshopul „Cum devin profesor de filosofie?” pot fi accesate aici.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This