Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Prof. univ. dr. Romiță Iucu

Prorector

Este profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, prorector al Universităţii din Bucureşti din 2004. Are o licenţă în Pedagogie, ca Șef de promoție și media generală 10.00, cursuri masterale, postuniversitare şi un doctorat în Știinţele Educaţiei obţinute la aceeaşi universitate. Este specializat în politici educaționale, formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și management în domeniul învățământului superior.

A fost bursier şi a urmat cursuri de specializare, printre alte instituții din străinătate, la Freie Universitat – FU Berlin, ca bursier TEMPUS şi la L’Ecole des Hautes Etudes Sociale, Lausanne, ca bursier FICE.

A fost expert al UNICEF și al Băncii Mondiale pentru mai multe proiecte derulate la nivel național. A fost membru în Consiliul ARACIS din anul 2006, a fost membru în Comisia Prezidenţială pentru Analiza şi Evaluarea Politicilor Educaţionale, vice-preşedinte al Consiliului Naţional pentru Reforma Învățământului, vice-preşedinte al Consiliului de Evaluare al CNFP- Centrului Naţional de Formare a Personalului Didactic din Învăţământul Preuniversitar. A organizat și a furnizat programe de formare și dezvoltare profesională pentru mai multe instituții la nivel național: Centrul Educația 2000+, CNFP, UNICEF, Academia Română.

La nivel internaţional, este membru al The International of Fall of Fame of Adult and Continuing Education din anul 2011, Presedinte / Coodonator al ENTEP- European Network for Teacher Education Policies, din 2010 – 2015, fiind membru al acesteia din 2006, a fost expert în cadrul Comisiei Europene – Thematic Working Group on the Professional Development of Teachers (2010), expert (2006 – 2010) al Comisiei Europene – Cluster „Teachers and Trainers”, în 2006 a făcut parte din Grupul de lucru „Bologna Tree Cycles”, în perioada 2005 – 2010 a fost membru al Grupului de lucru „Indicators for teacher and trainers, 2004-2006 expert „Gruntvig working group”. A fost unul din reprezentanții României în BFUG – Bologna Follow-up Group până în anul 2017.

Actualmente, începând cu anul 2016, este expert al Network of Country Experts in Education și membru al altor organisme de cercetare afiliate unor universități străine, cum ar fi EDITE – European Doctorate in Teacher Education, de la Universitatea din Innsbruck.

Contact

TELEFON
+4021-307.73.07

EMAIL
romita.iucu@unibuc.ro

PROGRAM AUDIENȚE
Luni: 10:00-12:00
Miercuri: 12:00 – 14:00

ADRESĂ
Bdul M. Kogălniceanu, nr. 36-46, parter superior, sector 5, 050107, Bucureşti, România

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This