Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Body and Knowledge in Aristotle’s De Anima. Selected Readings and Arguments

Body and Knowledge in Aristotle’s De Anima. Selected Readings and Arguments
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 23.05.2018 - 26.05.2018
2:30 pm

Location
Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Categories No Categories


În perioada 23 mai – 26 iulie 2018, la Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București se va desfășura un seminar cu tema Body And Knowledge In Aristotle’s De Anima. Selected Readings and Arguments. Evenimetul este organizat de Fabrizio Bigotti (University of Exeter, profesor invitat SSU-ICUB) și va avea loc în Sala de Seminare a SSU – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Doar câteva lucrări din istoria tradiției filosofice occidentale au fost citite și comentate la fel de mult precum De Anima a lui Aristotel. Atenția este, însă, binemeritată, deoarece această lucrare reprezintă un reper în gândirea lui Aristotel. Pe lângă accentul pus pe relația dintre trup și suflet, De Anima oferă o serie de idei fundamentale despre filosofia lui Aristotel și în special despre relația dintre cunoașterea universală și filosofia naturală. Din acest punct de vedere, lucrarea se situează la intersecția dintre metafizica lui Aristotel și filosofia sa naturală.

Acest modul vizează prezentarea lucrării De Anima în zece întâlniri tematice care vor explora aspecte legate de percepție, emoție, înțelegere și intuiție.

Fabrizio Bigotti este cercetător la Centrul de Istorie Medicală a Universității din Exeter (UK) și directorul Centrului pentru studiul Medicinei și Corpului în Renaștere (Pisa). A studiat la Universitatea „La Sapienza” din Roma și la Institutul Warburg din Londra (2012-2013). A obținut numeroase granturi și premii, inclusiv Wellcome Trust Fellowship în Științe Umaniste Medicale (2015-2018) și Folger Institute Fellowship la Folger Shakespeare Library din Washington DC (februarie-mai 2017). Este specializat în istoria și filosofia științei, medicinei și tehnologiei și a publicat numeroase lucrări în engleză și italiană despre dezvoltarea tradiției clasice în perioada modernă timpurie.

Mai multe detalii despre evenimentul Body and Knowledge in Aristotle’s De Anima. Selected Readings and Arguments, precum și programul întâlnirilor pot fi consultate aici.