Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Cafenea critică despre Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti

Cafenea critică despre Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 09.05.2018
7:00 pm

Location
Muzeul Național al Literaturii Române

Categories No Categories


Miercuri, 9 mai 2018, în avanpremiera ediţiei din 2018 a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice. Organizat sub forma unei prezentări – conferinţă de presă – dezbatere, evenimentul va avea loc la sediul expoziţional al Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), începând cu ora 19:00.

La ediţia din 9 mai 2018 a Cafenelei critice participă membri ai echipei de organizare FIPB, selecţioneri, dar și curatori de secţiuni ale festivalului: Dinu Flămând, Horia Gârbea, Andra Rotaru, Cătălina Matei, Daniel Bănulescu, Cosmin Perţa, Andreea Drăghicescu. Amfitrionul evenimentului va fi Ion Bogdan Lefter, iar gazda evenimentului Ioan Cristescu, directorul MNLR şi al FIPB.

Ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române, va avea loc in intervalul 14-20 mai. Festivalul, care a crescut de la un an la altul, a devenit cel mai important de gen din România, la ediţia 2018 urmând să participe peste 150 de poeţi din peste 30 de ţări. Vor avea loc lecturi publice, conferinţe, mese rotunde, dezbateri, performance-uri, recitaluri de jazz, lansări de carte, evenimente dedicate elevilor.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A şi, din martie 2018, la POINT, centru cultural/ “cultural hub”. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate