Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

„Cafeneaua critică” – discuție despre poezia neomodernistă, cu Ion Pop

„Cafeneaua critică” – discuție despre poezia neomodernistă, cu Ion Pop
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02.11.2018
7:00 pm

Location
Muzeul Național al Literaturii Române

Categories No Categories


Joi, 22 noiembrie 2018, criticul şi istoricul literar Ion Pop revine la Cafeneaua critică pentru o discuţie despre noua sa carte, „Poezia românească neomodernistă” (Editura Şcoala Ardeleană, 2018). Evenimentul va avea loc la Muzeul Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8) începând cu ora 19:00.

Amfitrion va fi, ca de obicei, profesorul Ion Bogdan Lefter de la Facultatea de Litere a Universității din București.

Unul dintre cei mai importanţi comentatori ai literaturii noastre în general şi ai poeziei în special de-a lungul a mai bine de o jumătate de secol, Ion Pop a mai fost invitatul Cafenelei critice pentru o reconstituire a biografiei şi a carierei sale, în preajma jubileului de 75 de ani (în iunie 2016) şi pentru lansarea ediţiei anastatice a revistei avangardiste 75 HP, pe care a îngrijit-o (în iunie 2018).

Cafeneaua critică, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfăşurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, şi după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti. „Stagiunea” 2018-2019 s-a reluat cu Centenarul neconvenţional „în deplasare” la BCU, ediţiile următoare urmând să se desfăşoare la MNLR (Strada Nicolae Creţulescu, nr. 8).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.