Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Caravana Culturală Romă

Caravana Culturală Romă
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 16.05.2018
12:00 pm

Location
Facultatea de Sociologie și Asistență Socială

Categories No Categories


Miercuri, 16 mai 2018, Caravana Culturală Romă se oprește pentru o zi, începând cu ora 12:00, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București (Șoseaua Panduri, nr. 90, Amfiteatrul 103).

Evenimentul va începe cu punerea în scenă a piesei de teatru „Declar pe propria răspundere”, cu Alina Şerban, actrița română de etnie romă, revenită de la Cannes. Actrița este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Va urma o dezbatere cu publicul prezent, pe baza subiectului piesei de teatru, dar și pe teme precum metodele de combatere a stereotipurilor și a prejudecăților față de tinerii romi din mediul academic, asumarea identității rome și provocările din mediul academic pentru aceștia sau măsurile afirmative pentru romi.

Evenimentul se va încheia cu un recital de Jazz-Manouche susținut de către Alex Pădureanu.

Obiectivul principal al acestei acțiuni culturale este combaterea prejudecăţilor şi stereoripurilor referitoare la romi prin dialog intercultural pentru diversitate.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Naţional de Cultură a Romilor ”Romano Kher”, instituţie guvernamentală care are misiunea de a dezvolta şi promova cultura romă sub toate aspectele sale.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Mai multe informații despre Caravana Culturală Romă, dar și despre Zilele Porților Deschise la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială pot fi consultate aici.