Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferința Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani? Susținută de Alexandru Andrășanu

Conferința Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani? Susținută de Alexandru Andrășanu
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 27.02.2019
12:00 am

Location
Teatrul Național București - Sala Media

Categories No Categories


Conferințele UB – „Știința pe înțelesul tuturor”

Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?

Este provocarea, din perspectivă geologică, lansată de Alexandru Andrășanu

Poți răspunde provocării participând miercuri, 27 februarie 2019, la evenimentul organizat de Universitatea din București în cadrul seriei conferințelor „Știința pe înțelesul tuturor”. Conferința este adresată atât publicului larg, cât și pasionaților de științe și va avea loc în Sala Media a Teatrului Național București începând cu ora 18:00.

Cum putem vedea lumea altfel? Oare cum s-au format munții și mările de astăzi? Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cât de vechi este Pământul și cum se transformă continuu? Putem călători în timp și spațiu? Cum am putea interpreta această călătorie?

În percepția publică, geologia este un subiect considerat greu și complicat, rezervat doar specialiștilor. Atunci când nu o confundă cu arheologia, oamenii știu că este ceva despre vulcani, dinozauri sau pietre.

De fapt, geologia este o știință complexă și fascinantă care propune o altă perspectivă pentru a înțelege formarea și funcționarea Pământului. Geologia reprezintă mult mai mult decât vulcani, dinozauri sau pietre, așa cum probabil toți ne-am imaginat înainte de a sta de vorbă cu un specialist. Pentru un geolog telefonul, mașina sau computerul reprezintă o lume a mineralelor. O stație de metrou, cu rocile sale, este o calatorie în timp, în oceanele dispărute sau în adâncul pământului.

Omul este doar una dintre milioanele de specii ce au existat sau vor exista, iar analiza realității din perspectiva geologiei oferă privilegiul unei călătorii în timp și spațiu, iar în această călătorie vom descoperi dinozauri, roci, fosile, vulcani și multe altele.

Alexandru Andrășanu este inginer geolog, expert în geoconservare și geoeducație cu recunoaștere internațională, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, coordonator al Programului pentru Geoparcuri Internaționale UNESCO și al programului de master Geo-biologie aplicată în conservarea patrimoniului natural și cultural. Este cofondator și director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Ținutul Buzăului, membru în structurile de coordonare ale Rețelei Globale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri, cu misiuni de evaluare in China, Maroc, Franța, Belgia, Italia, Grecia, Indonezia, Japonia și Nicaragua.

Prin activitățile desfășurate, Alexandru Andrășanu a contribuit la dezvoltarea unor structuri educaționale și de formare, a mentorat proiecte geoparc din România, Bulgaria, Macedonia, Danemarca și a participat la derularea a peste 40 de proiecte naționale și internaționale. În anul 2007 a câștigat Premiul Horia Bernea pentru Patrimoniu Imaterial, iar în anul  2017 a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău.

Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile, iar rezervarea acestora se va face în ordinea înscrierilor. Persoanele interesate sunt rugate să își rezerve locul completând următorul formular.

Provocare: Ce înseamnă pentru tine un milion de ani, o sută de milioane de ani, o mie de milioane de ani, dar 4,6 miliarde de ani? Cele mai interesante abordări vor fi premiate.

Trimite-ne părerea ta aici, până la data de 26 februarie 2019, ora 12.00, și poți câștiga un premiu surpriză.

Seria conferințelor UB „Știința pe înțelesul tuturor”

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.