Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferință despre „Stilul național în arhitectură înainte și după 1918”

Conferință despre „Stilul național în arhitectură înainte și după 1918”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 16.05.2018
6:00 pm

Location
Facultatea de Litere

Categories No Categories


Miercuri, 16 mai 2018, Facultatea de Litere a Universității din București organizează conferința „Stilul național în arhitectură înainte și după 1918”.

Conferința face parte din seria evenimentelor organizate de Facultatea de Litere a Universității din București pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și va avea loc începând cu ora 18:00 în Sala de Consiliu a Facultății de Litere (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, parter).

Invitatul evenimentului este istoricul de artă Ada Hajdu, cadru didactic la Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Arte din București.

Concentrându-se asupra modului în care stilul național românesc a fost conceptualizat și folosit înainte și după anul 1918, evenimentul va oferi răspunsuri la întrebări precum „Ce este stilul național românesc în arhitectură? Cum poate înfățișarea unei clădiri să exprime o identitate națională?”, „Ce fel de arhitectură este construită în acest stil și care este identitatea pe care o construiește?” sau  Cine concepe stilul național românesc și cine îl recunoaște ca fiind național?.