Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferința ,,Geography in The Romanian Centenary”

Conferința ,,Geography in The Romanian Centenary”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 17.11.2018 - 18.11.2018
9:00 am

Location
Facultatea de Geografie

Categories No Categories


În perioada 17-18 noiembrie 2018, Facultatea de Geografie a Universității din București organizează Conferința Anuală ,,Geography in The Romanian Centenary” – Dedicated to the 150th anniversary from the birth of Simion Mehedinți. Conferința internațională reunește profesori, cercetători, doctoranzi și studenți pentru a dezbate o serie de teme de actualitate, ce pun în evidență preocuparea cercetătorilor pentru armonizarea relațiilor om-natură, mediu-societate, spațiu geografic-dezvoltare sustenabilă. De asemenea, problematica schimbărilor climatice, a transformărilor peisagistice, a proceselor demografice și sociale, dar și tendințele în didactica predării geografiei rămân repere ale conferinței de anul acesta.

La 150 de ani de la nașterea celui mai mare geograf român, Simion Mehedinți, întemeietorul Școlii geografice românești și a învățământului geografic la Universitatea din București, comunitatea geografică aduce un omagiu operei complexe a savantului, care și-a lăsat amprenta, direct și indirect, în modul de abordare a cercetării științifice și a învățământului geografic românesc, dar și în dezvoltarea ulterioară  a altor științe.

La această manifestare știintifică s-au înscris 140 de comunicări care vor fi susținute de specialiști atât din țară (București, Iași, Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Ploiești, Constanța), cât și din străinătate (Marsilia, Kosice, Freiburg, Constantine, Belgrad, Grenoble, Budapesta, Barcelona). De asemenea, remarcăm prezența unui număr însemnat de masteranzi și doctoranzi, care denotă interesul tinerilor pentru geografie, pentru instruirea lor și pentru modul în care Științele vieții și Pământului sunt percepute de comunitatea geografică.

Mai multe detalii despre Conferința Anuală ,,Geography in The Romanian Centenary” – Dedicated to the 150th anniversary from the birth of Simion Mehedinți pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.