Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferința internațională în Studii Culturale și Științele Comunicării, cu tema „Fericirile; Căile lor”

Conferința internațională în Studii Culturale și Științele Comunicării, cu tema „Fericirile; Căile lor”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 09.11.2018 - 10.11.2018
12:00 am

Location
Facultatea de Litere

Categories No Categories


În perioada 9-10 octombrie 2018, Departamentul de Științe ale Comunicării din cadrul Facultății de Litere a Universității din București organizează Conferința internațională în Studii Culturale și Științele Comunicării, cu tema „Fericirile; Căile lor”.

Ceremonia de deschidere, urmată de conferințele plenare și de lansarea volumelor dedicate edițiilor anterioare (Călători și călătorii. Palimpsest pe harta reprezentării, Editura Universității din București, 2017, și Teritorii, granițe, comunități, Editura Universității din București, 2018), va avea loc vineri, 9 noiembrie 2018, începând cu ora 10:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere (strada Edgar Quinet, nr. 5-7, etaj 1, aripa dreaptă).

Conceptul de fericire a fost așezat de mult timp sub diferite lupe, fiind abordat în filosofie, sociologie, biologie, psihologie, religie, istorie, literatură și arte. Atâtea eforturi teoretice spun ceva despre fațetele obiectului propus spre analiză cu prilejul acestei conferințe, în cadrul căreia conceptul va fi discutat din prisma a numeroase domenii – istorie, studii culturale, studii literare și lingvistice, religie, arte, științe politice și diplomație, în marketing cultural și în relații publice. Conferința oferă astfel un spațiu generos pentru dialogul științific, organizat în jurul a trei axe care corespund domeniilor fundamentale științe umaniste și arte, științe ale comunicării, științe ale informării și documentării.

Ediția din acest an reunește peste o sută de cercetători și cadre didactice din mai multe centre universitare din România, Franța, Spania, Italia, Ungaria și Turcia.

Programul complet al conferinței „Fericirile; Căile lor” este disponibil aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.