Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferința Internațională Interdisciplinară de Științe Politice (SCOPE), ajunsă la cea de-a V-a ediție

Conferința Internațională Interdisciplinară de Științe Politice (SCOPE), ajunsă la cea de-a V-a ediție
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18.05.2018 - 19.05.2018
10:00 am

Location
Facultatea de Științe Politice

Categories No Categories


În perioada 18-19 mai 2018, Casa Universitarilor din București va fi gazda Conferinței Internaționale Interdisciplinare de Științe politice (SCOPE), eveniment ştiinţific anual, organizat de Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES) al Facultății de Științe Politice a Universității din București, ce aduce împreună o serie de sesiuni de lucru în jurul unei tematici comune de actualitate pentru cercetarea politică.

Tema celei de-a V-a ediții, „Gen și politică: provocările globalizării” va aduce față în față experți din România, Statele Unite ale Americii, Franța și Belgia. Printre invitații la eveniment se numără Mona Lena Krook, de la Universitatea Rutgers, Bérengère Marques-Pereira și Cristian Norocel, de la Universitatea Liberă din Bruxelles, dar și Pinar Selek, de la Universitatea „Sophia Antipolis” din Nisa.

Conferința este organizată de Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES) al Facultății de Științe Politice a Universității din București, în parteneriat cu CEREFREA „Villa Noël”, cu sprijinul Asociației Internaționale a Sociologilor de limbă franceză, al Asociației Alumni Universității din București și al Organizației Internaționale a Francofoniei. Scopul evenimentului este de a facilita reflecţia academică asupra celor mai noi evoluţii ale disciplinei şi profesiei/profesiilor din ştiinţele politice.

Limbile de lucru ale conferinţei sunt engleza și franceza. Pentru a facilita dialogul internaţional, utilizarea limbilor engleză şi/sau franceză este puternic încurajată şi pentru participanţii vorbitori de limba română, ori de câte ori este posibil sau necesar pe parcursul evenimentului.

Mai multe informații cu privire la invitații care vor lua cuvântul în cadrul celei de-a V-a ediții a Conferinței Internaționale Interdisciplinare de Științe Politice, dar și programul complet al evenimentului, pot fi accesate aici.