Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferința Națională a Profesorilor de Istorie

Conferința Națională a Profesorilor de Istorie
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12.07.2018 - 14.07.2018
12:00 am

Location
Facultatea de Istorie

Categories No Categories


În perioada 12-14 iulie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice din România, organizează o suită de activități dedicate Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, sub genericul Conferinței Naționale a Profesorilor de Istorie.    Lucrările conferinței se desfășoară în clădirea Facultății de Istorie din cadrul Universității din București.

Evenimentul reunește 50 de profesori de istorie din toată țara care participă la dezbateri și care vor susține comunicări științifice despre Primul Război Mondial și Marea Unire. Conferința inaugurală, cu titlul „Meseria de profesor de istorie, astăzi”, este susținută de Președintele Academiei Române, profesorul Ioan Aurel Pop.

Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri reprezintă o mare sărbătoare a națiunii române, dar și o fereastră deschisă larg spre educație și spre cunoașterea trecutului. De aceea, pentru profesorii de istorie, momentul Centenarului reprezintă o bună ocazie de a pune în valoare istoria, ca disciplină, dar și cercetarea istorică.

Profesorii de istorie sunt, fără îndoială, actorii cei mai importanți în transmiterea cunoașterii istorice și în educarea tinerei generații în spiritul valorilor naționale. Conferința le oferă acestora o platformă de reflecție comună despre istorie și rolul ei în formarea noilor generații, dar și despre legăturile dintre trecut, prezent și viitor. Va fi, de asemenea, un prilej important pentru consolidarea legăturilor dintre  reprezentanții acestui corp profesional.

Un rol important în cadrul acestui eveniment îl are și Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București, prin misiunea sa de a pregăti cadrele didactice, cât și specialiștii în domeniul istoriei. Facultatea de Istorie este o instituție profund angajată în celebrarea Centenarului, dar și în permanenta dezbatere privind rolul istoriei în societatea românească.

Societatea de Știinte Istorice din România este cea mai cuprinzătoare organizație profesională din domeniul producerii și transmiterii cunoașterii istorice, care grupează în rândurile sale profesori, cercetători, arhiviști, muzeografi, studenți, precum și alți iubitori ai istoriei.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.