Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Conferinţa “Vegetation and Terrestrial Ecosystem Variations across the Triassic – Jurassic transition in Southern China”

Conferinţa “Vegetation and Terrestrial Ecosystem Variations across the Triassic – Jurassic transition in Southern China”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 08.11.2018
6:00 pm

Location
Facultatea de Geologie și Geofizică

Categories No Categories


Joi, 8 noiembrie 2018, în cadrul Seminarelor Departamentului de Geologie, profesorul Yongdong Wang va susține conferința „Vegetation and Terrestrial Ecosystem Variations across the Triassic –  Jurassic transition in Southern China”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în Amfiteatrul 2A al Facultății de Geologie și Geofizică (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 1).

Situat în Sudul Chinei, bazinul Sichuan este un muzeu geologic ideal, care găzduiește una dintre cele mai bine păstrate arhive mezozoice din lume. Studiile recente au detaliat paleoflora și paleoecosistemele terestre ale acestui bazin, alături de schimbările globale care au avut loc de-a lungul tranziției de la Triasic la Jurasic. Conferința abordează cele mai noi rezultate obținute în ultimii ani în diverse domenii paleontologice, precum paleobotanica, palinologia, paleozoologia, biostratigrafia, ciclostratigrafia și magnetostratigrafia, cronologia astronomică, sedimentologia, geochimia, paleoclimatologia, paleoecologia și paleogeografia.

Profesorul Yongdong Wang este un reputat paleontolog chinez, autor de contribuții științifice substanțiale și importante în paleobotanică și palinologie, îndrumător a număroase generații de studenți doctoranzi și masteranzi, cu stagii de pregătire în Germania, ca bursier Humboldt, în Statele Unite și în Franța, ca profesor invitat. Profesorul Wang este directorul adjunct al NIGPAS și Secretarul general al Societății Paleontologice Chineze.

Institutul de Geologie și Paleontologie din Nanjing al Academiei Chineze de Științe (NIGPAS) este un institut de lungă tradiție în paleontologie, include un laborator cheie al statului chinez (Key State Laboratory), fiind cel mai mare laborator de paleontologie din Asia.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.